Anna-Kaisa Savinainen, sairaanhoitaja (AMK)

Olen ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Savoniasta. Opinnot aloitin siis syksyllä 2020 näin korona-aikaan. Pääsin opiskelemaan Savoniaan suoraan lukiosta todistusvalinnan kautta. Sairaanhoitajaopinnot eivät olleet minulle ensisijainen vaihtoehto, vaan hain opiskelemaan mm. lääketiedettä ja ensihoitoa.

Loppujen lopuksi sairaanhoitajaopinnot ovat sopineet minulle erittäin hyvin. Jos myöhemmin haluan vielä ensihoitoa opiskella, on se mahdollista, mutta toistaiseksi uskon pärjääväni sairaanhoitajan tutkinnolla. Olen alunperin Kuopiosta kotoisin, joten Savonia oli minulle luontainen vaihtoehto opiskelupaikaksi.

Onnistunutta opiskelun ja urheilun yhdistämistä

Heti alusta alkaen meillä on ollut käytössä hybridimalli opetuksen suhteen. Teoriat ovat lähinnä etänä ja taitopajat lähiopetuksena. Etäopetus on itselleni paras vaihtoehto, koska näin saan enemmän vapauksia omaan aikatauluuni.

Kilpailen frisbeegolfissa, joten harjoittelun ja kilpailemisen yhteensovittaminen opintoihini on tärkeää. Savoniassa yhdistän opiskelun ja urheilun Kuopion alueen urheiluakatemian avulla. Urheiluakatemia tarjoaa kursseja, joita voin hyödyntää myös sairaanhoitajaopinnoissa. Jokainen opiskelija luo oman opetussuunnitelman, jonka mukaan opinnoissa etenee ja se luo vapautta opiskeluun.

Savoniassa harjoittelua on sairaanhoitajaopinnoissa paljon. Se on tärkeää, koska harjoittelussa näkee vasta sen, miten kaikki menee oikeasti. Koulussa opetetaan teoria, mutta sen käytäntöön vienti ei ole aina yksiselitteistä. Pääsin jo ensimmäisenä syksynä hoitotaidon harjoitteluun, jossa opeteltiin palveluasumisessa hoitotaidon perusasioita, kuten vuodepesuja ja muita arjen toimintaan liittyviä asioita.

Ala tarjoaa töitä tekijöille

Tulevaisuuden näkymät työelämässä näyttävät valoisilta. Terveydenhoitoalalla riittää töitä nyt ja tulevaisuudessa. Uskon pääseväni jo näin ensimmäisen opintovuoden jälkeen tekemään kesällä terveydenhuoltoalan töitä lähihoitajana. Lähihoitajan pätevyydet saan, kun minulla on kasassa 60 opintopistettä. Valmistumisen jälkeen töitä sairaanhoitajana on varmasti tarjolla. Sairaanhoitajatutkinnon jälkeen voin lähteä vielä erikoistumaan tiettyyn osaamisalaan, jos näin haluan ja mielenkiintoa riittää.

Kun aloitin sairaanhoitajaopinnot, ei minulla ollut mitään kokemusta etukäteen hoitoalalta ja olen silti pärjännyt hyvin. Mukaan opintoihin tarvitset rohkean ja avoimen mielen, sillä pääset pitkälle opinnoissa.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!