Hilppa Kukkonen, Wellness-tradenomi (AMK)

Olen Hilppa, 22-vuotias Wellness-tradenomiopiskelija ja syntyperäinen savolainen. Tänne Kuopioon muutin koulun alkaessa syksyllä 2018 Heinävedeltä. Lukiossa minulla oli varmaan kymmenen eri vaihtoehtoa, mitä voisin tulevaisuudessa opiskella. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen opiskelumotivaatio oli vähissä, enkä tiennyt, mitä haluaisin opiskella, joten päätin pitää välivuoden.

Ajatus kirkastui Espanjassa

Välivuoden vietin Espanjan auringon alla Barcelonassa. Talven aikana päätin hakea kevään yhteishaussa yliopistoon ihan vain kokeillakseni, pääsisinkö lukion papereilla sisälle. Viimeisinä hakupäivinä ystäväni tuli lomailemaan luokseni ja kertoi Savonian uudesta koulutusohjelmasta, joka oli hänen mielestään ”ihan mulle sopiva juttu”. Niin oli myös minun mielestäni, sillä kaupallinen ala oli yksi monista miettimistäni alavaihtoehdoista. Olen aina ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja vaikka mietin yliopisto-opiskelua, tiesin, että käytännönläheisempi opiskelu sopisi minulle paremmin. Muutin hakukohteita viime hetkellä ja pääsinkin kouluun sisälle. Meistä tuli lopulta ystäväni kanssa luokkakavereita.

Savoniassa opiskelussa parasta on ollut opintojen monipuolinen toteutus, käytännönläheisyys ja mahdollisuus vaikuttaa omien opintojen sisältöön. Itse en lähtenyt vaihtoon, mutta olen käynyt kolmella opintomatkalla sekä Suomessa että ulkomailla, verkostoitunut tuutoroinnin kautta niin oman kuin muidenkin alojen opiskelijoihin sekä kursseilla ja Savonian yTiimissä tehtyjen projektitoimeksiantojen myötä myös alueen yrittäjiin ja yritysten edustajiin. Koulutusohjelman valinnaisten opintojen myötä voi täydentää omaa tutkintoaan itseä kiinnostavilla opinnoilla ja moni wellness-opiskelijoista ”suuntautuukin” valinnaisten opintojen avulla itseään kiinnostaviin aihealueisiin.

Olen asunut muutaman tuhannen asukkaan kunnassa ja miljoonakaupungissa ja koen, että kaupunkina Kuopio on minulle henkilökohtaisesti juuri sopivan kokoinen. Kuopiosta on tullut minulle koti. Täällä on helppo verkostoitua, luonto on lähellä ja kaupungista löytyy paljon opiskelijoille sopivia aktiviteetteja. 

Opintoni ovat jo loppusuoralla. Palautin opinnäytetyöni vuodenvaihteessa ja tällä hetkellä suoritan ammatillista harjoittelua henkilöstöhallinnon ja rekrytoinnin tehtävissä. Valmistun tulevana keväänä ja suunnitelmat ovat (jälleen) vähän auki. Saatan hakea jatko-opiskelemaan tai hakea töitä ulkomailta. Mieluisen työpaikan löydyttyä jäisin kyllä mielelläni myös Kuopioon, sillä viihdyn täällä mainiosti. Tulevaisuudessa haluan työskennellä HR:n ja rekrytoinnin parissa, mutta myös työyhteisön ja työhyvinvoinnin kehittäminen ja sisällöntuotanto kiinnostavat – opinnoissani olen päässytkin syventämään osaamistani kyseisillä aihealueilla niin pakollisten kuin valinnaistenkin opintojen parissa. 

Terveiset tulevalle opiskelijalle

Tulevalle opiskelijalle sanoisin, että mieti mitä haluat tehdä tulevaisuudessa, äläkä sitä, mitä olisi kivointa ja helpointa opiskella. Jos et tiedä spesifisti, millaista työtä haluat tehdä, esimerkiksi meidän tutkinnolla voit hakea hyvin laajasti erilaisiin työtehtäviin ja toimialoille sekä opintojen aikana tutustua ja opiskella eri aihepiirejä, jolloin löydät ne itseäsi eniten kiinnostavat. 

Verkostoidu opintojen aikana ja nauti opiskelijaelämästä. Opiskeluajan kaverit ja tutut ovat tulevaisuuden kollegoja ja fakta on, että työelämässä avautuvat työpaikat löytävät usein tekijänsä verkostojen kautta.

Valitse opinnäytetyön aihe ja harjoittelupaikka niin, että ne tukevat tulevaisuuden suunnitelmiasi. Työharjoittelun kautta voit päästä paikkaan, jonne ei pääse kesätöihin tai ”oikeisiin” töihin ilman työkokemusta – hankkimalla puuttuvan kokemuksen harjoittelusta, saat kilpailuvaltin työmarkkinoille.


Kiinnostuitko alasta?