Empisen kautta jatko-opintoihin – Tradenomin tutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet työelämään

Olen Kalle, 28 v. ja päädyin opiskelemaan Savonia-ammattikorkeakouluun liiketalouden tutkinto-ohjelmaan pienen empimisen jälkeen, mikä osoittautui omasta mielestäni loistavaksi ratkaisuksi.

Valmistuin toisella asteella hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon kautta tarjoilijaksi, jonka koin itselleni todella mielekkääksi ammatiksi, mutta silti minulla oli palava hinku jatkuvasti jatko-opiskelemaan. Hain alun perin restonomikoulutukseen, jonne olisin päässytkin sisälle, mutta silti jokin asia mietitytti jatkuvasti tulevassa opiskelupaikassa. Samaan aikaan sain työtarjouksen ravintolasta, jonne olisin jo opiskeluaikana halunnut töihin, joten päätin jatkaa vielä vuoden työelämässä ja otin työtarjouksen vastaan.

Seuraavana keväänä haut jälleen alkoivat ja samalla alkoi empiminen tulevaisuuden rakentamisesta. Jatkanko töissä vai haenko uudelleen opiskelemaan?

Matkalla osaavaksi asiantuntijaksi

Pienten mutkien jälkeen päädyinkin opiskelemaan lopulta tradenomiksi, koska koin sen paljon hyödyllisemmäksi vaihtoehdoksi tulevaisuutta ajatellen. Tutkinto antaa minulle erittäin laaja-alaiset valmiudet toimia liiketalouden eri sektoreilla, mutta pystyn palaamaan myös vanhan ammattini pariin ravintola-alalle ja tämän tutkinnon turvin tekemään esimiestyötä silläkin alalla.

Opinnot olen kokenut erittäin innostaviksi! Valitsin myynnin ja markkinoinnin pääaineekseni, mutta olen myös kasannut sivuaineopinnoiksi tasapainoisen paketin henkilöstöhallinnon, johtajuuden sekä työhyvinvoinnin kursseja.

Erityismaininnan annan yTiimi-opinnoille, joissa pääsee suunnittelemaan, organisoimaan ja toteuttamaan erilaisia toimeksiantoja yrityksille. Näissä toimeksiannoissa pääset team leaderin rooliin ja näet kuinka projekti toteutetaan alusta loppuun. Projektit voivat vaihdella vaativista ja vastuullisista mainosvideon kuvauksista aina yrittäjyysleirin suunnitteluun ja vetämiseen.

Koen, että pelkästään nämä kokemukset vahvistavat asiantuntijuuttani ja parantavat kykyäni löytää paikkani työelämässä haluamassani työpaikassa. Kannustan kaikkia hakemaan Savoniaan opiskelemaan ja uteliaasti tutustumaan opiskelutarjontaan.


Kiinnostuitko alasta?