tradenomi_kuva_ursula_arsiola-9

Tradenomi (AMK), liiketalous, päivä-toteutus

Liiketalouden monipuolinen toimintakenttä haltuun!

Koulutuspaikkakunta: Kuopio
Laajuus: 210 op, 3,5 vuotta

Tradenomi on käytännönläheinen ja monipuolinen liiketalouden asiantuntija ja osaaja.  

Tradenomina työllistyt monipuolisiin asiatuntijatehtäviin, esimerkiksi palvelualoille tai julkisen sektorin hallinnollisiin tehtäviin. Myös teollisuus tarjoaa runsaasti mielenkiintoisia työtehtäviä tradenomeille. Koulutus antaa hyvät valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen.

Tradenomeja tarvitaan nyt ja jatkossa!  

Koulutuksen sisältö

Savonia-ammattikorkeakoulun tradenomiopinnoista saat laajan liiketalouden osaamisen. Päivätoteutuksessa voit suuntautua taloushallintoon tai myyntiin ja markkinointiin.  

Ensimmäisen vuoden opinnoissa perehdyt kokonaisvaltaisesti liiketaloudelliseen ajatteluun ja yritystoimintaan. Toisesta vuodesta lähtien syvennät osaamistasi valitsemassasi suuntautumisvaihtoehdossa. Suuntautumisvaihtoehdot ovat: taloushallinnon osaaja sekä myynnin ja markkinoinnin kehittäjä.  

Opintoihin sisältyy viiden kuukauden mittainen harjoittelu, jolla on merkittävä rooli asiantuntijaksi kehittymisessä. Harjoittelun tai osan opintoja voi suorittaa myös ulkomailla.  

Tradenomin tutkintoon sisältyy laaja valinnaisten opintojen osuus. Valinnaisten opintojen tarjonta antaa mahdollisuuden syventää osaamistasi esimerkiksi juridiikassa, IT-taidoissa tai henkilöstöjohtamisessa. Valinnaisissa yrittäjyysopinnoissa voit kehittää omaa yritysideaasi ja vahvistaa yrittäjävalmiuksiasi. Myös runsas kieliopintojen tarjonta on käytettävissäsi.

Okko Räsänen

Okon tarina

”Halusin pitää oven avoinna moneen paikkaan ja koin, että tradenomina voin lähteä monelle eri polulle (markkinointi, myynti, finanssiala, HR, taloushallinto yms.).”

Ryhmä opiskelijoita kirjaston ryhmätyöskentelytilassa.

Opiskelu liiketalouden alalla

Liiketaloutta opiskellaan Kuopiossa Microkadun upealla kampuksella, Savilahden jatkuvasti kehittyvällä yritys-, yrittäjyys- ja opiskelualueella. Liiketalouden alalla opiskelu on taatusti työelämäläheistä. Todellisissa toimeksiannoissa saat onnistumisen kokemuksia ja osaamisesi kasvaa.

Kaksi opiskelijaa katsoo puhelinta.

Tutustu opetussuunnitelmaan

Koulutuksen laajuus on 210 opintopistettä ja opiskeluaika noin 3,5 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan tarkemmin opetussuunnitelman avulla.

Uramahdollisuudet

Työelämä tarvitsee tradenomeja lukuisiin eri työtehtäviin. Liiketalouden tradenomina työllistymisnäkymäsi ovat monipuoliset ja erittäin hyvät. Tradenomitutkinnon suoritettuasi voit toimia vastuullisissa suunnittelu-, esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä.  

Työpaikkanasi voivat olla eri alojen yritykset tai esimerkiksi julkiset organisaatiot ja yhdistykset. Osana opintojasi saat valmiuden myös kansainväliseen toimintaan, mikä laajentaa työmahdollisuuksiasi entisestään. Opinnot antavat myös hyvät valmiudet yrittäjänä toimimiseen.  

Esimerkkejä mahdollisista tehtävänimikkeistäsi: asiakasneuvoja, asiakaspäällikkö, palveluneuvoja, myyntineuvottelija, myyntipäällikkö, markkinointisuunnittelija, markkinointipäällikkö, myymäläpäällikkö, palvelupäällikkö, kirjanpitäjä, taloussihteeri, palkkasihteeri, henkilöstöasiantuntija, henkilöstösuunnittelija, rahoitusneuvoja, avustava tilintarkastaja, controller, verosihteeri, talouspäällikkö.

Kevät 2024, 2. yhteishaku

Hakuaika

13.03.2024 – 27.03.2024

Hakeminen

Koulutukseen haetaan kevään 2024 toisessa yhteishaussa, hakuaika päättyy 27.3.2024 klo 15.00.

Hakulomakkeen löydät Opintopolusta www.opintopolku.fi.

Lisätietoja yhteishausta ja hakemisesta löydät Hakeminen-sivulta.

Kysyttävää hakemisesta? Ota yhteyttä

hakijapalvelut@savonia.fi
Puh. 044 785 7002

Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä

Tarja Joona
etunimi.sukunimi@savonia.fi
Puh: 044 785 6937

Opiskelijavalinta

Aloituspaikat: 80
Aloituspaikoista ensikertalaisille: 70 (merkitty sulkuihin)
Hakukelpoisuusvaatimukset: Yleinen hakukelpoisuus

Koulutukseen valitaan opiskelijoita seuraavasti:

  • 20 (17) ylioppilastutkintotodistuksen perusteella
  • 10 (8) ammatillisen tutkinnon tutkintotodistuksen perusteella
  • 50 (45) AMK-valintakokeen perusteella

AMK-VALINTAKOE

Hakukohde käyttää AMK-valintakoetta, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. AMK-valintakoe järjestetään 27. – 30.5.2024 välisenä aikana ja osallistut valintakokeeseen yhtenä päivänä.

Ilmoittautuminen

Valintakokeeseen ilmoittaudutaan yhteishaun hakulomakkeella. Valitset AMK-valintakokeen suorituspaikan ja suoritusajan hakulomakkeella ammattikorkeakoulujen ilmoittamista vaihtoehdoista. Valinta on sitova eikä sitä voi muuttaa hakuajan jälkeen.

Valintakokeeseen valmistautuminen

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Tutustu ennen koetta ohjeisiin sivulla www.ammattikorkeakouluun.fi. Mikäli tarvitset sairauden tai vamman vuoksi yksilöllisiä järjestelyjä AMK-valintakokeessa, löydät ohjeet samalta sivustolta.

 

TODISTUSVALINTA

Tähän hakukohteeseen voit tulla valituksi toisen asteen tutkintotodistuksen perusteella ilman valintakokeeseen osallistumista. Ammattikorkeakouluilla on käytössä yhteiset todistusvalinnan pisteytysmallit ylioppilastutkinnolle, ammatilliselle perustutkinnolle (1.8.2015 alkaen suoritetut ammatilliset perustutkinnot) ja kansainvälisille EB- ja IB-tutkinnoille sekä Suomessa suoritetulle RP/DIA-tutkinnolle.

Katso todistusvalintaa käyttävät hakukohteet www.ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta. Sieltä näet hakukohteen aloituspaikat sekä mahdolliset kynnysehdot ja/tai minimipisteet.

Opiskelijavalinnan yleisperiaatteisiin voit tutustua tarkemmin Hakeminen-sivulla

Suuntautumisen valinta

Päivätoteutuksessa valitset ensimmäisen opintovuoden keväällä kahdesta suuntautumisvaihtoehdosta: taloushallinnon osaaja tai myynnin ja markkinoinnin kehittäjä.

Taloushallinnon osaajana voit toimia yritysten taloushallinnon ja muissa taloudellista ja analyyttista osaamista vaativissa tehtävissä. Perehdyt opinnoissa kirjanpitoon, tilinpäätöksen laatimiseen, verotukseen ja johdon laskentatoimeen – esimerkiksi kustannuslaskentaan ja budjetointiin. Lisäksi saat valmiuksia kokonaisvaltaiseen taloudelliseen ajatteluun ja talouden ohjaukseen.

Myynnin ja markkinoinnin kehittäjänä saat valmiudet toimia monipuolisissa myynnin ja markkinoinnin asiantuntija- sekä kehittämistehtävissä. Vahvistat asiakasymmärrystäsi ja hallitset tuloksellisen myyntityön ja asiakkuuksien hoidon. Perehdyt markkinoiden ja liiketoiminnan analysointiin markkinoinnin suunnittelussa ja liiketoiminnan kehittämisessä. Saat ajankohtaisen osaamisen digitaaliseen liiketoimintaan.

Opintojen rakenne

Tradenomin opintojen laajuus on 210 opintopistettä. Opintojen kesto on noin 3,5 vuotta.

Opintojen rakenne on seuraava:

  • perusopinnot 60 op
  • ammattiopinnot 75 op
  • valinnaiset opinnot 30 op
  • harjoittelu 30 op
  • opinnäytetyö 15 op

Opetuksen toteutus

Opetus järjestetään päiväopetuksena. Valinnaisissa opinnoissa on mahdollisuus suorittaa myös verkko-opintoja.