Miika Norrbacka, Wellness-tradenomi

Wellness-tradenomikoulutus tarjosi ainutlaatuisia tilaisuuksia

Olen wellness-tradenomiksi valmistuva neljännen vuoden opiskelija, jolla opintojen loppusuora jo häämöttää. Opiskelujen viimeiset kuukaudet kuluvat työharjoittelussa ja opinnäytetyötä tehden, ja samalla suoritan myös espanjan kurssia etänä. Kolme ja puoli vuotta on mennyt nopeasti, ja siihen on mahtunutkin paljon kaikenlaista. Kun katsoo taaksepäin menneitä opiskeluvuosia, tulee jopa hieman haikea fiilis. Toisaalta valmistumisen tuomia uusia haasteita odotan innolla.

Olin asunut Kuopiossa vuoden, kun päätin lähteä opiskelemaan. Olin aiemminkin jo harkinnut tradenomiopintoja, ja vaihtoehtoja tutkiessani Savonian wellness-tradenomilinja herätti heti kiinnostuksen. Koulutuksessa viehätti muiden asioiden lisäksi ainutlaatuisuus – oli hienoa päästä olemaan Suomen ensimmäisten wellness-tradenomien joukossa! Koulutus on myös vastannut omia odotuksiani.

Haluan nostaa opiskeluajaltani esille erityisesti Espanjassa suorittamani vaihtojakson, joka oli henkilökohtaisella tasolla elämäni parhaimpia kokemuksia. Oli todella opettava kokemus lähteä yksin asumaan ulkomaille, täysin erilaiseen kulttuuriin. Pitkäaikaisena haaveenani on ollut asua joskus Espanjassa, ja sen pääsin toteuttamaan osana opiskelujani, ja vieläpä hyvin vaivattomasti.  Nykyäänkin, puolitoista vuotta vaihtojakson päättymisestä, pidän lähes päivittäin yhteyttä siellä tapaamiini ihmisiin. Suosittelen opiskelijavaihtoa ehdottomasti ihan jokaiselle! 

Kohti työelämää

Vinkkeinä voin tuleville opiskelijoille sanoa, että kannattaa alusta asti ottaa kaikki ilo irti kaikenlaisista opiskelijatapahtumista, joissa pääsee verkostoitumaan ihmisten kanssa. Kannattaa myös jo opintojen alkuvaiheessa alkaa suunnitella tulevaa uraa ja työelämää, jotta pystyy suuntaamaan opiskelunsa mahdollisimman hyvin kohti omaa unelmatyötään. Wellness-tradenomin tutkinnossa valinnaiset opinnot ovat suuressa roolissa, joten kannattaa ottaa niistä kaikki hyöty irti.

Vaikka tulevat työkuviot eivät olisikaan selvillä, niin viimeistään työharjoittelussa ne alkavat selkiytyä. Koko työharjoittelua ei kannata jättää ihan opintojen loppuun, sillä siellä voi herätä uusia ideoita opiskelun suhteen – jos vaikka ensimmäisessä harjoittelupaikassa löydät uuden kiinnostuksen kohteen, voit hyödyntää Savonian monipuolista valinnaistarjontaa. Mikäli olet vielä epävarma oman urasi suhteen, suosittelen tekemään harjoittelun kahdessa eri yrityksessä, jotta pääsee tutustumaan paremmin erilaisiin työtehtäviin ja -ympäristöihin. 


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!