Mikko Pirinen, InnoTech-liiketoiminnan YAMK-opiskelija

Kakskytä vuotta sitten touhustelin ”Tekussa” rakennusinsinöörin tutkinnon. 15 vuotta vierähti tehdessä siltoja ympäri Suomea. Viime kesänä eräs opiskelukaveri laittoi huumorilla viestiä, että Savoniassa alkaa mielenkiintoinen YAMK-jatkokoulutus ja heitti, että eiköhän lähdetä kaikki takaisin opiskelemaan. InnoTech-liiketoiminta kuulosti koulutuksena mun jutulle, ja ennakkotehtävien ja hakemuksen rustailu sai alkaa!

Opinnot ovat todella nykyaikaisesti toteutettuja. Opiskelu ei ole aikaan tai paikkaan sidottua ainakaan tässä tutkinto-ohjelmassa.  Käytämme IT-välineitä hyvin mielenkiintoisilla menetelmillä. Jatko-opintoryhmässä ihmiset ovat elämäntilanteelta hyvin samanlaisissa tilanteissa kuin itse, joten ryhmääntyminen on ollut helppoa ja yhteisiä puheenaiheita sekä kokemuksia löytyy.

Opiskelukaupunkina Kuopio on ensiluokkainen. Savilahden kampus on Suomen ja Pohjois-Euroopan mittakaavassa ainutlaatuinen kompleksi. Amiska, amkki, yliopisto ja yritykset saman katon alla on todella tehokasta. Toivottavasti tälläinen ”ekosysteemi” tuottaa meille korkean teknologian työpaikkoja.

Tulevaisuuden työelämä on paljon enemmän sillppuista, yrittäjäpohjaista ja itseohjautuvaa. Työskentelyssä korostuu asiakaslähtöisyys, ja projekteissa työskentee eri toimijoita hyvin integroidusti.  

Suosittelen vahvasti ravistelemaan elämäntilannetta ja lähtemään opiskelemaan keski-ikäisenä, kesken ruuhkavuosien!


Kiinnostuitko alasta? Katso tekniikan alan YAMK-koulutukset!