tyttö sairaanhoitajan vaatteissa ottaa selfietä peilin kautta

Monipuoliset opinnot monipuoliselle alalle – Jasmiina opiskelee sairaanhoitajaksi

Heippa! Olen Jasmiina, 23-vuotias kolmannen vuoden sairaanhoitajaopiskelija. Opiskelen Savoniassa Kuopion kampuksella. Lukion jälkeen pidin välivuoden ja työskentelin kaupan alalla vuoden verran.

Päätin hakea sairaanhoitajan koulutukseen välivuoden jälkeen, koska jo lukiossa minua kiinnosti mielenterveys- ja päihdetyö. Ajattelin, että ainakin sairaanhoitajana pystyisin työskentelemään tällä puolella, ja jos mieli opintojen varrella muuttuisi, ja kiinnostuisinkin vaikkapa lasten- ja nuorten hoitotyöstä, niin opintojen aikana ainakin pääsee näkemään erilaisia paikkoja, joissa sairaanhoitaja voi työskennellä.

Sairaanhoitajalla on melko laajat työllistymismahdollisuudet ja pystyy luultavasti tulevaisuudessakin valitsemaan haluaako työskennellä vanhusten vai vaikkapa lasten parissa.

Opinnot ovat olleet kiinnostavia, ja meillä on paljon eri muotoista opetusta. Perinteisestä luentotyylisestä opiskelusta itsenäiseen verkko-opiskeluun ja ryhmätyöskentelyyn sekä erilaisia taitopajoja ja simulaatioita, joissa harjoitellaan kädentaitoja ja työskentelyä sairaalaympäristössä.

Lisäksi sairaanhoitajan opintoihin kuuluu paljon työharjoitteluja, joissa saa käytännössä harjoitella koulussa opittuja tietoja ja taitoja. Opintojen loppupuolella tehdään opinnäytetyö. Loppuvaiheessa sairaanhoitaja opinnoissa valitaan suuntaus, johon halutaan syventyä viimeiset puoli vuotta opinnoista.

Itselläni on aikomus valita syventäviin opintoihin mielenterveys- ja päihdetyö. Kiinnostus sitä kohtaan on vain kasvanut opintojen aikana. Tulevaisuudessa haluan luultavasti opiskella vielä lisää, ja uskon että sairaanhoitaja opinnot ovat hyvä pohja mahdollisille tuleville opinnoille. Psykoterapeutin opinnot voisivat mahdollisesti kiinnostaa minua tulevaisuudessa. Sairaanhoitajaksi valmistumisen jälkeen aion kuitenkin mennä ensin töihin ja hankkia työkokemusta hoitoalalta.

Vinkkejä tuleville opiskelijoille:

  • Lähde opintoihin avoimin mielin, ja valitse tulevat harjoittelupaikat mahdollisimman monipuolisesti, jotta näet laajan kuvan sairaanhoitajana työskentelystä.
  • Kaikkiin vapaa-ajan opiskelijatapahtumiin ja rientoihin ei tarvitse osallistua, ja siitä ei tarvitse ottaa stressiä, että pitäisi osallistua näihin.
  • Tietokone on pakollinen opiskeluväline, koska useat opintomateriaalit, tentit ja tehtävät ovat verkkoympäristössä.
  • Opiskeluaika menee lopulta tosi nopeasti, joten kannattaa nauttia siitä, vaikka alussa 3,5 v saattaakin tuntua pitkältä ajalta.

Jasmiina

tyttö sairaanhoitajan vaatteissa ottaa selfietä peilin kautta
Jasmiina

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!