Satu Rissanen, tradenomi (ylempi AMK), InnoTech-liiketoiminta

Minulla oli jo pitkään mielessä, että pitäisi lähteä jatko-opiskelemaan, mutta sopivan tuntuista opiskelupaikkaa ei oikein ole aikaisemmin löytynyt. YAMK-opintojakin olin katsellut sillä silmällä usein. Syksyllä 2019 huomasin Innotech-business tutkinto-ohjelman ja aika pian päätin, että tähän minä haen. Oli todella iloinen yllätys, että minut valittiin opiskelemaan. Aloitin opiskelun aika jännittynein mielin, koska edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo pitkä tovi.

InnoTech-opinnoissa minua on yllättänyt kaikki ja ei mikään. Onhan tämä aika mukavaa olla taas opiskelija ja varsinkin Aikuisopiskelija. Nyt keskitytään opiskelemaan, ennen ehkä opiskelijaelämään.. On huikeaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja päästä luomaan tärkeitä verkostoja. YAMK-tutkinnosta on hyvät mahdollisuudet saada uusia työmahdollisuuksia ja ainakin uusia ajatuksia työelämään. Innotech tutkinto-ohjelmassa on pakko tutustua sellaisiinkin asioihin, mihin ei välttämättä muuten tulisi törmättyä ja sehän on vaan hyvä juttu. Opiskeluryhmässä on syntynyt hyviä keskusteluja ja toisilta saa kivasti intoa jatkaa opinnoissa eteenpäin.

Opiskelu työn ja perheen ohella, no haastavaa tietysti, mutta oikeastaan kyse on vain aikataulutuksesta, ei tämä äipän opiskelu loputtomiin jatku. Vaikeinta on ryhtyminen. Tuloksia kyllä syntyy sitten, kun saa itsensä asettumaan tietokoneen ääreen. Olen ottanut tavoitteekseni tehdä annetut tehtävät mieluummin etuajassa kuin viime tipassa.

Suosittelen InnoTechin YAMK-opintoja, jos uuden oppiminen ja käytännön tekeminen kiinnostaa. Savoniassa on innostava ilmapiiri, asiat toimivat hyvin ja opinnoissa tapaa uusia ihmisiä aivan eri aloilta. InnoTech-toteutus on mainio, koska teemme paljon töitä pienryhmissä ja kaikilla on tiimissä tasapuolisesti vastuuta hoitaa oma osansa. Tiimivalmentaja tarkkailee taustalla, että olemme oikeilla jäljillä ja etenemme aikataulussa.

Innotech-liiketoiminnan opiskelijat tekemässä tiimityötä.
Satu (vas.) tekemässä innovaatioprosessiin liittyvää tiimityötä.

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutuksiin!