esg-green-energy-sustainable-industry-environmental-social-and-corporate-governance-earth-day-the-importance-of-loving-nature

Tradenomi (ylempi AMK)

Innovaatiotoiminnan asiantuntija, verkkototeutus

Opiskele tulevaisuuden ratkaisujen kehittäjäksi!

Koulutuspaikkakunta: verkkokampus
Laajuus: 90 op, 2-3 vuotta

Haluatko kehittää taitojasi innovaatiotoiminnan saralla ja olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta? Innovaatiotoiminnan asiantuntija -koulutus tarjoaa sinulle uusia ajattelumalleja, konseptointitaitoja ja muotoiluajattelun käytännön soveltamista, jotta voit luoda kestäviä ja tulevaisuuteen suuntaavia ratkaisuja.

YAMK-koulutuksessa saat kattavan ymmärryksen innovaatioprosessista ja sen eri vaiheista. Opit menestyksekkäästi kehittämään monialaisissa tiimeissä uusia ideoita ja löytämään niille toimivia kaupallistamiskeinoja.

Ensimmäisen vuoden innovaatio-opinnot tapahtuvat monialaisissa liiketalouden, tekniikan ja muotoilun ammattilaisten muodostamissa tiimeissä. Koulutus tarjoaa sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uutta, verkostoitua alan huippuosaajien kanssa ja kehittää taitojasi innovaatiotoiminnan asiantuntijana.

Koulutuksen sisältö

Innovaatiotoiminnan asiantuntija -koulutuksen ytimessä on laaja-alainen innovaatio-osaamisen kehittäminen, jonka keskeisiä teemoja ovat asiakastarpeen tunnistaminen, asiakasymmärrys ja syntyneen ratkaisun konseptointi, tuotteen tai palvelun kaupallistaminen ja ratkaisun myyminen sijoittajille. Lisäksi opit toimimaan monialaisessa tuotekehitystiimissä ja sietämään epävarmuutta muuttuvassa innovaatioympäristössä.

Innovaatio-opintojen lisäksi voit valita myös muita henkilökohtaista osaamistasi täydentäviä ja innovaatioprosessia tukevia opintoja. Voit kehittää osaamistasi muun muassa palvelumuotoilussa, työhyvinvoinnissa, strategisessa ajattelussa ja esihenkilötoiminnassa. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman teet yhdessä opettajatuutorisi kanssa.

Savonia-brändätty kahvikuppi pöydällä kannettavan tietokoneen vieressä.

Sadun tarina

”Opinnoissa minua on yllättänyt kaikki ja ei mikään. Onhan tämä aika mukavaa olla taas opiskelija ja varsinkin Aikuisopiskelija. Nyt keskitytään opiskelemaan, ennen ehkä opiskelijaelämään.. On huikeaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin ja päästä luomaan tärkeitä verkostoja. YAMK-tutkinnosta on hyvät mahdollisuudet saada uusia työmahdollisuuksia ja ainakin uusia ajatuksia työelämään.”

savoniayamk-k136

Työelämä taustalla

Innovaatiotoiminnan asiantuntija -koulutuksen suunnittelu ja lähtökohdat pohjautuvat työelämän osaamis- ja kehittämisvaatimuksiin. Innovaatioprosessiopinnoissa hyödynnät omia kokemuksiasi ja osaamistasi työelämästä. Tämän osaamisen jaat monialaisessa tiimissä samalla myös itse muilta oppien.

Opiskelija makoilee sängyllä ja käyttää kannettavaa tietokonettaan.

Savonia Master School

Työ- ja toimintaympäristön muuttuessa osaamisen kehittäminen ja uusimman tiedon hakeminen on tie työmarkkinoilla menestymiseen. Opiskelemalla ylemmän korkeakoulututkinnon Savonia Master Schoolissa kasvatat osaamistasi ja saat tietotaidon työelämän kehittämiseen. Ylempi AMK-tutkinto on väylä vastuullisempiin ja vaativampiin tehtäviin.

Opiskelija opiskelee kirjaston tiloissa.

Opetussuunnitelma

Koulutuksen laajuus on 90 opintopistettä ja opiskeluaika noin 2,5–3 vuotta. Koulutuksen sisältöä pääset tutkimaan opetussuunnitelman avulla.

Uramahdollisuudet

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Tradenomi (YAMK) on englanniksi Master of Business Administration (MBA) (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014).

Tradenomin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suoritettuasi sinulla on menestymiseen vaadittava osaaminen vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja johtamistehtävissä. Työpaikkanasi voi olla eri alojen yritykset, tai erilaiset julkiset organisaatiot ja yhdistykset. Opinnot antavat erinomaiset valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen.

Mahdollisia tehtävänimikkeitä: tuotekehityspäällikkö, kehitysjohtaja, toimitusjohtaja, tuotepäällikkö, projektipäällikkö

Syksyn yhteishaku 2024

Hakuaika

28.08.2024 – 11.09.2024

Hakeminen

Tiedot päivitetään kevään aikana.

Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset

Tiedot päivitetään kevään aikana.

Opiskelijavalinta

Tiedot päivitetään kevään aikana.

Opintojen rakenne

Tiedot päivitetään kevään aikana.

Opetuksen toteutus

Koulutus järjestetään pääosin verkkototeutuksena. Ensimmäisen vuoden innovaatio-opinnot toteutetaan tiimeissä, jotka työskentelevät verkossa. Tiimeillä on mahdollisuus tavata muutaman kerran Kuopion kampuksella. Muut opinnot voit suorittaa verkkototeutuksena.

Sinulla on mahdollisuus osana valinnaisia opintoja päästä mukaan kansainväliselle innovaatioviikolle, joka järjestetään joko Biarritzissa Ranskassa tai Bilbaossa Espanjassa. Viikon teemana on vihreää taloutta edistävä innovointi.

Opinnot voit suorittaa joustavasti työn ohessa: oppimistehtävät ja opinnäytetyön voit kytkeä oman työsi ja toimintaympäristösi kehittämiseen.

YAMK-opinnoissa opiskellaan lukuvuoden aikana keskimäärin 30 op, mikä tarkoittaa opiskelijan kannalta noin 800 tunnin työpanosta.