Sairaanhoitaja laittamassa tiputusta.

”Kampus on ihanan pieni ja yhteishenki on mahtava” – Katja opiskelee sairaanhoitajaksi Iisalmessa

Opiskelen Savoniassa sairaanhoitajaksi toista vuotta. Aloitin tammikuussa 2023 monimuotona opiskelemaan.

Päätin hakea sairaanhoitajaksi, koska työskentelen sosiaali-ja terveysalalla jo valmiiksi lähihoitajana ja unelmani on olla sairaanhoitaja. Kuullostaahan se nyt hienolta saada sanoa että ”Hei, olen sairaanhoitaja Katja”. 🤭

Opiskelu on ajoittain hyvin aikaa vievää, mutta antoisaa kuitenkin. Suurin osa opinnoista opiskellaan etänä Moodlessa Zoomin välityksellä. Lähiopetusta on noin viikko per kuukausi. Toisinaan enemmän toisinaan vähemmän.

Savonialla opiskellaan hoitotyötä niin käytännön läheisesti kuin se ilman oikeita potilaita on mahdollista. Työharjoitteluissa sitten ihan oikeasti sovelletaan opittua käytäntöön.

Koulussa opiskellaan simulaatioiden kautta ja jokaista osa-aluetta käydään teoriassa läpi. On lääkehoitoa, perushoitoa, kliinistä hoitotyötä, mielenterveys ja päihdetyötä ja lapsia ja nuoria. Ikäihmisiä unohtamatta. Jokaiselle varmasti löytyy jotain.

Iisalmi on hyvä paikka opiskella, koska kampus on ihanan pieni ja yhteishenki on mahtava. Opettajat ovat erittäin ammattitaitoisia ja ovat itse työskennelleet vuosia sairaanhoitajina, joten tietävät mistä puhuvat.

Valmistumisen jälkeen toivottavasti pääsen työskentelemään joko akuutille puolelle tai kotisairaalaan. Työpaikkoja löytyy jokaisen mieleen.

Vinkkinä voisin antaa alalle haluaville, että opiskelusi ei tällä alalla mene hukkaan. Monimuoto on hyvä opiskelumuoto. Suosittelen 💪

Katja

Katja opiskelee sairaanhoitajaksi.
Katja

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!