Piia opiskelee konetekniikan insinööriksi.

”Kuuntelen opetusta monesti vauva sylissä” – Piia opiskelee konetekniikan insinööriksi monimuotototeutuksena

 Opiskelen konetekniikan insinööriksi Iisalmessa monimuotototeutuksena. Aloitin opiskelun vuonna 2022.

Pohdin 15-vuotiaana, mitä haluaisin tehdä isona? Lähdin lukioon miettimään. Lukion jälkeen oppisopimuksen avulla opiskelin hitsaajaksi. Koulutuksen aikana, ajattelin, että olisin töissä ja jatkaisin opintoja.

Konetekniikan insinööriksi opiskeleminen oli hyvin luontainen siirtymä kaiken jälkeen. Toki poikkeus minun kohdallani, koska olen nainen miesvaltaisella alalla.

Opiskelu on välillä raskasta, kun minä yhdistän vauvavuoden, uusperhe-elämän ja opiskelun. Välillä tunnit loppuvat vuorokaudesta, kun meidän perheessämme molemmat aikuiset opiskelevat ja mies käy töissä.

Opiskelu sisältää aineita teoriassa ja käytännön oppeja. Opiskelemme matemaattisia aineita ja erilaisten ohjelmien käyttöä, joita insinöörit tarvitsevat työssään tulevaisuudessa. Opintoihin kuuluu myös käytännön tehtäviä, joita hallin puolella tehdään. Opiskelua hieman haittaa oma lukivaikeus kielten puolella.

Minulla on ajatus suuntautua suunnittelupuolelle, jotta pystyisin mahdollisimman paljon työskentelemään kotoa käsin. Haluisin eroon kiinteästä työpaikasta ja niin sanotusti tarkoista työajoista. Ihan ettei aamulla ”kukon laulun” aikaan lapsia tarvitse herättää ja lähteä töihin.

Sen voin sanoa, ettei ole mahdottomuus lapsiperheenä opiskella tai opiskella vastasyntyneen vauvan kanssa. Kuuntelen opetusta monesti vauva sylissä tai viihdytän häntä samalla kun kuuntelen luentoja.

Koska meillä on pieni lapsi, jos ei olisi monimuoto-vaihtoehtoa, opiskelu ei olisi mahdollista. Monimuodon ansiosta lapsi ei ole mikään este opiskelulle. Meilläkin perheessä molemmat vanhemmat opiskellaan. Se tarkoittaa sitä, että välillä pitää ottaa lapsille aikaa ja välillä opinnoille. Tehdään puolison kanssa välillä yömyöhään tehtäviä ja vuorotellaan paljon asioiden kanssa.

– Piia

Piia opiskelee konetekniikan insinööriksi.
Piia

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!