”Kurssien suorittaminen antoi suurta iloa itsensä haastamisen ja uuden oppimisen kautta” – Viivi aloitti liiketalouden YAMK-opinnot avoimessa AMK:ssa

Olen Viivi, 36-vuotias liiketoiminnan kehittämisen tutkinto-opiskelija. YAMK-tutkinto-opintoihin päädyin avoimen väylän kautta.

Ensimmäisenä koronavuotena työpaikallani oli monen muun yrityksen tavoin yt-neuvottelut, joiden tuloksena lähes koko yrityksen henkilöstö lomautettiin kolmeksi kuukaudeksi. Alun järkytyksen jälkeen päätin käyttää vapaat kuukaudet hyväksi ja koska kotipihaa pidemmälle ei juurikaan asiaa ollut, niin aloin tutkia netistä mahdollisuuksia opiskella jotain uutta. Useamman vuoden ajan olen pohtinut liiketalouden YAMK-tutkinnon suorittamista tukemaan ammatillista kasvuani ja edistämään urahaaveitani, mutta tuntui ettei aikaa koskaan ollut edes asian tarkemmalle selvittelylle. Olen aikaisemmalta korkeakoulututkinnoltani sairaanhoitaja (AMK), mutta viimeiset viitisen vuotta olen toiminut B2B-myynnin parissa mm. vakuutusalalla, lääketeollisuudessa ja tekstiiliteollisuudessa. Useiden korkeakoulujen sivuja selailtuani päädyin ottamaan avoimen väylän opintoja Savonian tarjonnasta. Tähän vaikutti suuresti se, että Savonian verkkosivuilla oli selkeästi kerrottu mahdollisuudesta edetä avointa väylää pitkin tutkinto-opiskelijaksi ja mielenkiintoisia kursseja liiketalouden alalta oli useita, jotka pyörivät non-stoppina. Non-stop kursseille pääsin hyppäämään nopeasti mukaan ja opinnot alkoivat edetä nopeasti. Myös hyvät mahdollisuudet suorittaa opintojaksoja etänä on ollut todella hyvä asia, varsinkin kun asun Luumäellä, useamman sadan kilometrin päässä Kuopiosta.

Avoimen kursseja suorittaessa tuli myös testattua omaa opiskelumotivaatiota. Aluksi pitkät raportit ja lähteisiin pohjaavan tekstin kirjoittaminen tuotti päänvaivaa, mutta valmiin työn näkeminen ja kurssien suorittaminen antoi suurta iloa itsensä haastamisen ja uuden oppimisen kautta. Moni aikuisena opintoja suunnitteleva voikin miettiä, että jaksaako enää käydä opettelemaan niitä lähdeviitteiden oikeita merkkauksia ja muita ehkä jo ajat sitten unohdettuja taitoja – edellisistä korkeakouluopinnoista voi olla vierähtänyt jo kymmeniä vuosia, mutta aika ei välttämättä ole kullannut edellisen opinnäytetyön tekemisestä syntyneitä muistoja. Itsekin välillä mietin edessäpäin odottavaa opinnäytetyöprosessia, mutta otan senkin haasteena. Ja kaikkiin haasteisiin ja mieleen tulleisiin kysymyksiin olen aina saanut apua Savonian osaavalta henkilökunnalta.

Ilman koronaa en tuskin olisi aloittanut tutkinto-opiskeluja. Olen luonteeltani melko malttamaton ja teen päätökset nopeasti. Tuskin olisin malttanut odottaa varsinaisen hakuajan alkamista – saatikka odottaa pääsykokeiden tuloksia, vaan olisin jo todennäköisesti siirtynyt jonkin muun mielenkiintoisen projektin pariin. Nyt olen päätökseeni todella tyytyväinen! Olen saanut jo tähän mennessä opintojani valtavasti lisää tietämystä liiketaloudesta ja liiketoiminnan kehittämisestä, ja toivon opiskelujeni myös vievän minua eteenpäin urallani. Kenties jossain vaiheessa pääsen työskentelemään unelmieni työssä HR-puolella rekrytointien parissa.

Viivi


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!