Wille Vilander, Wellness-tradenomi

Kohti ensimmäistä ammattikorkeakoulututkintoa ja sen yli!

Hakiessani Wellness-tradenomiksi minulla ei ollut mitään aavistusta siitä, mitä tulevaisuus toisi tullessaan. Rehellisesti sanottuna en edes tiennyt, mitä wellness oli ja vielä vähemmän tiesin, mitä tarkoittaisi olla Wellness-tradenomi. Jo kouluun hakeminenkin tapahtui nopealla päätöksellä Rovajärven metsiköistä, viimeisenä mahdollisena hakupäivänä. Jo lukiossa tiesin hakevani tradenomiksi, mutta wellness-opinnoista en ollut koskaan kuullutkaan. Hakemusta tehdessäni vaihdoin viime hetkellä Wellness-tradenomiopinnot ensimmäiselle sijalle normaalien tradenomiopintojen sijaan. Näin jälkiviisaana voin sanoa, että tein oikean valinnan.

Positiivisen päätöksen kouluun pääsystä sain kesällä 2018. Kuopiossa jo asuvana ei muuttoa ollut edessä, mutta elämänmuutos oli siltikin hyppysissä. Ammattikorkeakouluopinnot ovat todella erilaiset verrattuna lukiossa opiskeluun. Kohdallani opiskelu tapahtuu lähiopetuksena, mutta koulun penkkejä ei turhaan tarvitse kuluttaa. Osa päivistä ollaan normaalissa luokkaopetuksessa, mutta paljon opiskellaan ryhmätöissä tai erilaisissa projekteissa. Näiden lisäksi oppimista tapahtuu muuallakin kuin koulun seinien sisällä. Olemme käyneet monissa hyvinvointialan yrityksissä vierailemassa ja kuuntelemassa eri yrittäjien oppeja siitä, miten hyvinvointi voidaan sitoa liiketoimintaan. Ensimmäisen vuoden suurin projekti on ollutkin oman wellness-aiheisen oppiyrityksen perustaminen.

Normaalin opiskelun ohella on mahdollista osallistua erilaisiin aktiviteetteihin. On mahdollista hakea opiskelijatuutoriksi, jonka tehtävänä on auttaa tulevia fuksipalleroita pääsemään sisään opiskeluun ja opiskelijaelämään. On myös mahdollista päästä KuoTran (Kuopion Tradenomiopiskelijat) hallinnollisiin tehtäviin. Hallitus pitää opiskelijoiden puolia ja järjestää erilaisia tapahtumia koulun tiloissa sekä ympäri Suomea.

Miten nyt menee?

Kuten kaikilla Savonian tradenomeilla, on Wellness-liiketalouden opiskelijoillakin parhaimman väriset haalarit eli fuksianpunaset. Opiskelijaelämä on ollut todella hauskaa ja kiinnostavaa. Jo opintojen alussa pääsee luomaan ystävyyssuhteita, jotka kestävät läpi elämän. Varsinkin omasta luokasta hitsautuu tiivis paketti, jossa kaikilta voi kysyä apua tai vaikka kaveria viihteelle. Omalla luokallani on eri-ikäistä porukkaa, mutta iällä ei ole mitään väliä. Oman luokan lisäksi tutuksi tulevat varmasti muutkin Kuopion tradenomiopiskelijat. Yhteisissä tapahtumissa ja koulun käytävillä tulee aina vastaan juttuseuraa, vaikkei samalta luokalta olisikaan.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!