värikäs piirroskuva, jossa mm. mikrofoni, näyttämövalaisin, videokamera, virtuaalilasit, sekä web-kamera.

Kulttuurifoorumin striimaus

Luova REAKTIO! -hanke on keskittynyt erityisesti tapahtumien digitalisointiin ja hybriditapahtumien tuottamiseen tarvittavan osaamisen kasvattamiseen. Luova REAKTIO! toteutti omana vastuualueenaan Pohjois-Savon kulttuurifoorumin livelähetyksen sekä tallenteen. Prosessi haluttiin toteuttaa mahdollisimman laajasti oman henkilöstön voimin ja samalla oppia, mitä laadukas hydriditoteutus meiltä vaatii. Oppimisprosessiin osallistui niin Luova REAKTIOn kuin Savonian viestintä- ja ICT-palveluiden henkilökuntaa.

Tällä videolla kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka striimaus teknisesti toteutettiin. Videolla käydään läpi Zoom -lähetysalustan sekä ilmaisen, verkkosivupohjaisen OBS Studion valmistelu striimausta varten. Videolla näytetään, kuinka lähetysstudio rakennettiin tapahtumapaikalle, ja miten sitä hallinnoitiin. Video toimii esimerkkinä, kuinka digitaalisen lähetyksen voi toteuttaa livetapahtuman yhteydessä.

Pohjois-Savon kulttuurifoorumi järjestettiin Kuopion Musiikkikeskuksella Kamarimusiikkisalissa maaliskuussa 2023. Savonia-ammattikorkeakoulun Luova REAKTIO! -hanke oli toteuttamassa foorumia yhteistyössä Kuopion kaupungin ja Kulttuuri kuulolla- verkoston, Pohjois-Savon liiton sekä taiteen edistämiskeskus Taiken kanssa. 

Kulttuurifoorumin striimaus -videon kuvaus ja editointi: Terhi Rissanen, Luova REAKTIO! -hanke, Savonia-ammattikorkeakoulu

Kulttuurifoorumin striimaus: Timo Dunkel, Juha Laitinen, Terhi Rissanen, Kalle Sievänen ja Kari Taskinen, Savonia-ammattikorkeakoulu.

Kulttuurifoorumin salitekniikka: Tuomas Iskanius ja Kari Koponen, Kuopion Musiikkikeskus

Katso kulttuurifoorumin tallenne: https://vimeo.com/807470330