Opiskelijoita Kampussydämessä.

YAMK-osaamiskokonaisuudet 5 kpl,
15 op

#savoniaAMK #avoinamk #osaamiskokonaisuus

YAMK-osaamiskokonaisuudet sopivat sinulle, jos olet kiinnostunut oman osaamisesi kehittämisestä. Erityisesti ne on suunnattu korkeakoulututkinnon suorittaneille.

Opinnot on mahdollista hyväksilukea osin tai kokonaan, jos myöhemmin jatkat yamk-tutkintokoulutuksessa. Opintojen vastaavuudesta ja hyväksilukemisesta päättää korkeakoulu tutkinto-ohjelmakohtaisesti. Lue lisää Savonian joustavasta väylästä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon.

Kunkin osaamiskokonaisuuden laajuus: 15 op
Hinta: 150 euroa (10 e/op), joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Voit opiskella myös kokonaisuuksiin kuuluvia yksittäisiä yamk-opintojaksoja. Hinta on 15 euroa/opintopiste, eli 5 op = 75 euroa.

Savoniasta valmistuneille avoimet opinnot ovat maksuttomia vuoden ajan valmistumisen jälkeen.

Osaamiskokonaisuuksien sisällöt

Kehity asiantuntijana ja johtajana 15 op

Haluatko kehittyä asiantuntijana ja johtajana? Tämä osaamiskokonaisuus antaa valmiuksia kehittää asiantuntijuuttasi sekä lisää työyhteisö- ja johtamisosaamistasi. Ota haltuun työhyvinvoinnin keskeisiä vaikuttimia nyt ja tulevaisuudessa. Kehity viestijänä ja huomioi vuorovaikutuksessa myös työyhteisössä olevat erilaiset ihmiset. Hae uusin tieto muuttuvasta asiantuntija- ja johtamiskentästä ja sovella oppimaasi suoraan työhösi ja työyhteisöösi!

 • Asiantuntijuus ja johtaminen 5 op
 • Hyvinvointi työyhteisössä 5 op
 • Lähijohtajan vuorovaikutteinen viestintä 5 op

Ilmoittaudu Kehity asiantuntijana ja johtajana -osaamiskokonaisuuteen koulutuskalenterissa.

Tulevaisuuden muutoksentekijä 15 op

Muutos on jatkuvaa, oletko siihen valmis? Pystytkö reagoimaan joustavasti muutostarpeisiin ja kääntämään ne eduksesi? Tämä osaamiskokonaisuus antaa kykyä tunnistaa ennakoiden toimintaympäristöön vaikuttavia muutostekijöitä ja tarttua kulttuurisen moninaisuuden mahdollisuuksiin työyhteisössä. Saat myös työkaluja digitaaliseen muutokseen työssäsi. Hae uusin tieto ja tee tulevaisuutta jo nyt!

 • Strateginen ajattelu ja toimialan tulevaisuus 5 op
 • Monikulttuuristuva työympäristö 5 op
 • Digitalised Working Environment 5 op

Ilmoittaudu Tulevaisuuden muutoksentekijä -osaamiskokonaisuuteen koulutuskalenterissa.

Ketterä kehittäjä 15 op

Kaipaatko innovatiivista ajattelutapaa? Entä miten viet uudet ideat käytäntöön? Tämä osaamiskokonaisuus antaa ajattelumalleja ja työkaluja tarkastella ympäristöäsi innovaattorin silmin. Saat osaamista innovatiiviseen ajatteluun kannustavan toimintaympäristön luomiseen sekä keinoja viedä ideat käytäntöön ketterästi ja onnistua projekteissa. Hae uusin kehittämistieto ja pääset soveltamaan oppimaasi suoraan työhösi ja työyhteisöösi!

 • Palvelumuotoiluajattelu 5 op
 • Innovaatio-osaaminen 5 op
 • Strateginen projektiosaaminen 5 op

Ilmoittaudu Ketterä kehittäjä -osaamiskokonaisuuteen koulutuskalenterissa.

Vastuullinen vaikuttaja 15 op

Haluatko olla vastuullinen yksilö ja yhteisön jäsen? Miten vastuullisuus vaikuttaa sinun toimintaasi ja miten voit vaikuttaa muihin? Tämä osaamiskokonaisuus antaa valmiuksia kehittää vastuullisuusosaamistasi monella tasolla. Hae uusin tieto vastuullisesta kehittämisestä ja tee vastuullisuustekoja omassa toiminnassa, organisaatiossa ja toimialalla!

 • Vastuullinen organisaatio 5 op
 • Kohti hiilineutraalia Suomea 5 op
 • Sustainable Development, Changing Climate and Me 5 op

Ilmoittaudu Vastuullinen vaikuttaja -osaamiskokonaisuuteen koulutuskalenterissa.

Strategic Developer 15 op

Long-term planning and continuous change are a difficult combination. Do you have the skills to assess the future and guide the organization in the most probable direction? This study module gives you knowledge about strategic ways to develop your own and your organization’s innovation skillset as well as support projects’ success in own work community. Gain the latest knowledge and apply it to practice at your workplace!

 • Strategic Thinking and Future Orientation 5 op
 • Innovation Knowledge 5 op
 • Strategic Project Knowledge 5 op

Ilmoittaudu Strategic Developer -osaamiskokonaisuuteen koulutuskalenterissa.

Koulutuksen opetussuunnitelma 2023-2024 >>

Ilmoittautuminen koulutuksiin

Ilmoittautuminen sekä avoimiin yamk-osaamiskokonaisuuksiin että yksittäisille opintojaksoille avoimen amk:n koulutuskalenterissa. Opinnot ovat nonstop-verkkokursseja 15.9. – 31.7.

Lukuvuoden 2023–24 kokonaisuuksiin ilmoittautuminen 1.8.2023 – 31.3.2024. Yksittäisille opintojaksoille ilmoittautuminen 1.8.2023 – 15.7.2024.

Suorittaminen

Opintokokonaisuus on kokonaan verkko-opiskelua. Voit suorittaa opintojaksot omaan tahtiin haluamassasi järjestyksessä. 15 op tarkoittaa opiskelijan työnä noin 400 tuntia. Saat osaamiskokonaisuudesta digitaalisen osaamismerkin eli Open Badgen.

Mikä on digitaalinen osaamismerkki?

Kun sinulla on koossa 15 op osaamiskokonaisuuteen kuuluvia opintoja, lähetä siitä viesti avoinamk@savonia.fi -osoitteeseen. Listaa viestiin suorittamasi koulutukseen kuuluvat opinnot ja niiden suoritusajankohdat. Löydät yksittäiset suoritukset Oma opintopolku -palvelusta. Lisäksi tarvitsemme sinun oman sähköpostiosoitteesi, koska sähköinen osaamismerkki lähetetään siihen. Älä käytä koulun tai työpaikkasi osoitetta. Suorituksesi tarkistetaan ja sinulle myönnetään digitaalinen osaamismerkki. Saat myös ohjeet merkin käyttöönottamiseen.

Mikä on digitaalinen osaamismerkki?

Kysy lisää

Avoimiin opintoihin ja ilmoittautumiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa koulutussuunnittelija Arja Hiltunen, puh. 044 785 5045, etunimi.sukunimi@savonia.fi.

Kiinnostuitko, mutta korkeakouluopintoihin ryhtyminen arveluttaa? Onko edellisistä opinnoista jo aikaa? Tukea opintojen aloittamiseen saat ohjausasiantuntija Mari Miettiseltä, puh. 044 785 7425, etunimi.sukunimi@savonia.fi.