AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

#avoin AMK

Opiskeletko lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa? Tiesitkö, että voit suorittaa opintojesi aikana ammattikorkeakouluopintoja?

Opinnot toteutetaan avoimen AMK:n kautta ja ne ovat samoja, joita tutkintokoulutuksissamme opiskellaan. Kaikki avoimen amk:n opinnot ovat sisällöltään ja vaatimustasoltaan Savonia-ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja ne hyväksiluetaan vastaaviin tutkinto-opintoihin Savoniassa.

Savonia tarjoaa useita vaihtoehtoja tehdä ammattikorkeakouluopintoja jo toisen asteen aikana:

1. Avoimen amk:n opintojaksot lähi-, monimuoto- tai verkko-opintoina

Avoimen amk:n opintoja voi tehdä mistä käsin tahansa ja joustavasti omaan lukujärjestykseesi sopien. Huomaa, että osa verkko-opinnoista on ennalta aikataulutettuja ja vain osa toteutuu non-stopina. Avoimen amk:n koulutuskalenterissa tarjolla olevat yksittäiset opintojaksot ovat lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville maksuttomia. Poikkeuksen maksuttomuuteen muodostavat opintojaksot, joissa on kortti- tai materiaalikustannuksia (esim. anniskelupassi). 

Tutustu avoimen amk:n opintotarjontaan koulutuskalenterissa tästä

Kun olet tutustunut koulutuskalenterin opintotarjontaan ja löytänyt sieltä sopivan opintojakson, varaa aika omalle opinto-ohjaajallesi. Sovi hänen kanssaan opintojakson sijoittumisesta opintoihisi.

Savonian avoimen amk:n opintotarjontaan kuuluvilla opintojaksoilla on kuvattuna vaadittava edeltävä osaaminen. 

AMK-opintojaksojen työmäärä määritellään opintopisteinä. Yksi opintopiste on noin 27 tuntia opiskelua. Huomioi tämä opintojaksoa valitessasi. Erityisesti verkko-opinnoissa opiskelun aikataulutus on tärkeää, jotta osaat varata riittävästi aikaa opintojakson suorittamiseen.

Toimi näin – ilmoittautumisohjeet

Avaa koulutuskalenterissa opintojakso, jonka suorittamisesta olet sopinut oman opon kanssa. Opintojakson ilmoittautumislomake löytyy opintojakson linkin toiselta sivulta. Kun ilmoittaudut merkitse pohjakoulutukseksesi Muu koulutus ja rasti kohtaan Olen ammatillisen toisen asteen tai lukion opiskelija, opinnot ovat minulle maksuttomia. Ilmoittautumisen jälkeen saat vahvistusviestin s-postiisi.

Poikkeuksen maksuttomuuteen muodostavat hygienia- ja anniskelupassi sekä ensiapukortti, joista peritään maksu. Nämä maksut maksetaan ilmoittautumisen jälkeen saamasi vahvistusviestin kautta.

Huomioithan ilmoittautumisajat. Ennen opintojen alkamisesta, saat s-postiisi ohjeet opintojen aloittamisesta sekä ohjeet verkon käyttäjätunnusten lunastamisesta.

2. Jatkoväylät ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Jatkoväyläksi kutsutaan korkeakouluopintoja, joita voit tehdä avoimessa ammattikorkeakoulussa osana ammatillista tutkintoa. Mikäli olet suunnittelemassa ammatillisen koulutuksen jälkeen korkeakouluopintoja, jatkoväylä voi olla juuri sinulle. Sen avulla helpotat siirtymistäsi jatko-opintoihin ja saat myös nopeutettua opintopolkuasi.

3. Kesälläkin voi opiskella!

Kaikki Savonian tarjoamat kesän opinnot ovat verkko-opintoja, joten ne eivät ole sidottuja aikaan eikä paikkaan. Kesän opintotarjonta julkaistaan vuosittain maalis-huhtikuussa.

Kesäopiskeluvaihtoehdot löydät tästä

4. Mitä lukion ja ammatillisen koulutuksen jälkeen?

Savoniasta löydät laajan sekä suomen- että englanninkielisen jatko-opintotarjonnan. Jos et vielä tiedä, mitä haluat opiskella, tutustu eri vaihtoehtoihin rauhassa.

Tutustu eri vaihtoehtoihin tästä

5. Polkuopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi?

Polkuopinnoilla tarkoitetaan 60 opintopisteen laajuista kokonaisuutta Savonian tietyn koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja. Polkuopinnot on tarkoitettu esim. yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa jääneelle, joka haluaa hyödyntää välivuoden opiskelemalla avoimessa AMK:ssa. Opinnot tuottavat hakukelpoisuuden ammattikorkeakouluun. Opinnot ovat maksullisia eikä polkuopiskelijoilla ole oikeutta tutkinto-opiskelijoiden opintososiaalisiin etuuksiin. 

Lue lisää polkuopinnoista

Lisätietoa opintomaksuista

Ilmoittutumisajat ja tietoa opiskeluoikeudesta

Tervetuloa opiskelemaan Savonian avoimeen ammattkorkeakouluun!