Opiskelijoita luokassa.

AMK-opinnot lukiolaisille ja ammattiin opiskeleville

Avoimen opinnot lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville

Savonia tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opintoja maksutta lukiolaisille ja ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville. Avoimessa voit opiskella Savonian tutkintojen opetussuunnitelmien mukaisia opintoja, joita on mahdollista hyväksilukea eri alojen tutkintoihin niiden tavoitteiden ja osaamisprofiilien mukaisesti. Tarjolla on yksittäisiä opintojaksoja, opintokokonaisuuksia ja polkuopintoja. Osa avoimen amk:n opintotarjonnasta on ylemmän amk:n opintoja, joihin on pohjakoulutusvaatimuksena suoritettu korkeakoulututkinto.

AMK-opintojaksojen työmäärä määritellään opintopisteinä. Yksi opintopiste on noin 27 tuntia opiskelua. Erityisesti verkko-opinnoissa opiskelun aikataulutus on tärkeää, jotta osaat varata riittävästi aikaa opintojakson suorittamiseen.

Koulutuskalenterista löydät ajankohtaisen opintotarjonnan ja tarkemmat tiedot opintojen sisällöistä, aikatauluista ja työskentelytavoista.

Näin ilmoittaudut opintoihin

  1. Kun olet löytänyt koulutuskalenterista sopivan opintojakson, varaa aika omalle opinto-ohjaajallesi. Sovi hänen kanssaan opintojakson sijoittumisesta opintoihisi.
  2. Klikkaa opintojaksokuvauksen lopusta löytyvää ”Ilmoittaudu” painiketta, josta avautuu hakulomake.
  3. Valitse lomakkeella ilmoittautujatyypiksi ”Ilmoittaudun avoimen amk:n opintoihin, maksuton opiskelu.” Täytä lomake ja merkitse lomakkeen ”Lisätietoja” kenttään Oma Opintopolku -palvelun linkki tai liitteeksi opiskelutodistus.
  4. Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin ja lisätietoja opiskelusta.

Huom! Maksuttomuus ei koske AMK-polkuopintoja tai anniskelupassikokeita.

Polkuopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopinnoilla tarkoitetaan 60 opintopisteen laajuisia opintoja Savonian tietyn tutkinto-ohjelman opetussuunnitelmasta. Avoimen amk:n polkuopinnot tarjoavat vaihtoehtoisen väylän tutkinto-opiskelijaksi.

Lue lisää polkuopinnoista.