Punaisia ruusuja

Osaamisen lahja

Lahja sinulle Pohjois-Savon ammatillisesta oppilaitoksesta tai lukiosta valmistunut.

Onnea toiselta asteelta valmistunut – opiskele ilmaiseksi Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa

Savonia-ammattikorkeakoulu haluaa antaa osaamisen lahjan sinulle, Pohjois-Savon alueen ammatillisesta oppilaitoksesta tai lukioista valmistunut. Voit opiskella maksutta Savonian avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, kun aloitat opinnot vuoden sisällä valmistumisestasi.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit opiskella Savonian opetussuunnitelmien mukaisia opintoja. Opinnot vastaavat tavoitteiltaan ja vaatimuksiltaan tutkintoon johtavaa koulutusta, joten opintosuorituksia voidaan hyväksilukea amk-tutkintojen perus-, ammatti- tai valinnaisiin opintoihin. Voit opiskella mm. kieliä, palvelumuotoilua, sijoittamista, ilmastoturvallisuutta, fasilitointia, ohjelmointia, Google-markkinointia, ohjelmistorobotiikkaa ja 3D-tulostusta.

Avoimen ammattikorkeakoulun opinnoilla voit

  • täydentää ammatillista osaamistasi
  • hyödyntää välivuoden opiskelemalla
  • tutustua ammattikorkeakoulussa opiskeluun
  • löytää sinua kiinnostavan jatko-opiskelupolun

Maksutta voit opiskella opintojaksoja ja avoimia osaamiskokonaisuuksia (useammasta opintojaksosta muodostettuja temaattisia täsmäkoulutuksia). Lue lisää avoimista osaamiskokonaisuuksista.

Maksuttomuus koskee kaikkia Pohjois-Savon alueen ammatillisista oppilaitoksista sekä lukioista 1.1.2023 lähtien tutkintoon valmistuneita. Voit aloittaa opinnot maksutta Savonian avoimessa ammattikorkeakoulussa vuoden sisällä valmistumisesta. Opiskeluoikeus on vuoden mittainen. Maksuttomuus koskee kaikkia muita opintoja, paitsi amk-polkuopintoja ja anniskelupassikokeita

Tutustu opintotarjontaan ja ilmoittaudu!

Olemme koonneet esimerkkejä sinulle sopivista opinnoista.

Voit myös etsiä koulutuskalenterista muita itseäsi kiinnostavia opintoja.

Opintotarjontaa lisätään koulutuskalenteriin pitkin vuotta. Tutkintojen opetussuunnitelmia tutkimalla voit myös etsiä itsellesi sopivia opintojaksoja. Toiselta asteelta valmistuneille suosittelemme erityisesti AMK-tasoisia opintojaksoja ja osaamiskokonaisuuksia.

Näin ilmoittaudut

  1. Etsi opinnot koulutuskalenterista
  2. Klikkaa opintojaksokuvauksen lopusta löytyvää ”Ilmoittaudu” painiketta, josta avautuu hakulomake.
  3. Valitse lomakkeella ilmoittautujatyypiksi ”Ilmoittaudun avoimen amk:n opintoihin, maksuton opiskelu.” Täytä lomake ja lisää lomakkeen loppupuolella lisätietoihin Oma Opintopolku -palvelun linkki, jossa näkyy tieto, että olet valmistunut Pohjois-Savossa lukiosta tai ammattiopistosta tutkintoon vuoden sisällä (aikaisintaan 1.1.2023).
  4. Ilmoittautumisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin ja lisätietoja opiskelusta.

Apua opintojen suunnitteluun

Autamme mielellämme sinua opintojen suunnittelussa. Jos mielessäsi heräsi kysymyksiä tai haluat keskustella eri vaihtoehdoista, voit laittaa viestiä, soittaa tai varata keskusteluajan.

Ohjausasiantuntija Mari Miettinen
puh. 044 785 7425
mari.miettinen@savonia.fi

Avoimen amk:n opintoneuvojat ja suunnittelijat
avoinamk@savonia.fi