Yleisöä SuomiAreenassa.

Keskusteluja, verkko-opintoja ja kehoskannausta – Savonia tarjoaa monipuolisen ohjelman SuomiAreenassa

30-vuotisjuhlavuottaan viettävä Savonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa SuomiAreenassa monipuolisen ohjelman. Keskusteluissa pureuduteen ilmastoturvallisuuteen, kokonaisturvallisuuteen ja ammattikorkeakoulujen rooliin suomalaisessa yhteiskunnassa.  

– Pääyhteistyökumppanuutemme SuomiAreenan kanssa on avoin kutsu yhteistyölle ja kohtaamisille. Nostamme keskusteluun yhteisiä haasteita ja haemme ratkaisuja meitä kaikkia ympäröiviin ilmiöihin. Samalla haluamme nostaa esiin ammattikorkeakoulujen merkitystä osaamisen varmistajina ja Suomen innovaatiokyvyn ylläpitäjinä, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén kertoo. 

Yhteiskunnallisena tekonaan Savonia tarjoaa kaikille avoimen ilmastonmuutos ja terveys -verkko-opintojakson. Porin Kansalaistorilla torikansa pääsee tutustumaan muodin vihreään siirtymään ja skannaamaan itsestään virtuaalisen avatarin kehoskannerilla. 

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali Porissa 11.–15.7.2022. Savonian pääyhteistyökumppanuus on historiallinen, sillä ensimmäistä kertaa pääyhteistyökumppani on ammattikorkeakoulu. 

Keskusteluja voi seurata paikan päällä Porissa tai livestiimin välityksellä Savonian nettisivuilla. Kaikista keskusteluista julkaistaan tallenne. 

Savonia-ammattikorkeakoulun lavakeskustelut

Ilmastonmuutos – aivan parasta!

Ti 12.7.2022 klo 12.00
Rantalava

Ilmaston lämpeneminen on yksi suurimmista maailmanlaajuisista kriiseistä. Meidän on pakko muuttaa tapaamme elää, mutta luvassa on myös paljon hyvää. Kuinka siirtyä radikaalisti, mutta lempeästi kohti kestävää yhteiskuntaa? Miten ilmastonmuutokseen, sään ääri-ilmiöihin ja luontokatoon voidaan varautua ja sopeutua? Millaisia mahdollisuuksia ilmastokriisin ennaltaehkäisy ja hillitseminen tarjoavat tutkimukselle ja yritysten liiketoiminnalle? Millaista luonnossa voisi olla vuonna 2100? #tulevaisuus

Keskustelemassa:

 • Harri Auvinen, tutkimus- ja kehityspäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu
 • Johanna Buchert, pääjohtaja, Luonnonvarakeskus
 • Kerttu Kotakorpi, meteorologi, Yle
 • Arto O. Salonen, professori
 • Jyri Wuorisalo, tki-asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu

Keskustelun juontaa toimittaja, uutisankkuri Piia Pasanen.

Kulttuuri osana kokonaisturvallisuutta

Ti 12.7.2022 klo 17.00
Kauppakeskus Puuvilla

Kokonaisturvallisuus on yhteiskunnan elintärkeistä toiminnoista huolehtimista viranomaisten, elinkeinoelämän, järjestöjen ja kansalaisten yhteistyönä. Kestävän tulevaisuuden rakentaminen on kokonaisturvallisuuden ytimessä. Kestävyysnäkökulma nostaa kulttuurin, kulttuuriperinnön, sivistyksen ja henkisen kriisinkestävyyden merkittäviksi lähtökohdiksi arjen turvallisuutta rakennettaessa. #tulevaisuus

Keskustelemassa:

 • Tiina Mertanen, museopalvelujohtaja, Suomen kansallismuseo
 • Jari Perkiömäki, jazzmuusikko, Taideyliopiston ex-rehtori
 • Kaisa Rönkkö, toiminnanjohtaja, Music Finland
 • Johanna Sumuvuori, valtiosihteeri, ulkoministeriö
 • Jyri Wuorisalo, inhimillisen turvallisuuden asiantuntija, Savonia-ammattikorkeakoulu

Keskustelun juontaa Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi.

Keskustelun toteuttavat yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulu, Pori Jazz ja Suomen Jazzliitto.

Millainen Suomi olisi ilman sairaanhoitajia, kätilöitä ja insinöörejä?

Ke 13.7.2022 klo 13.00
Raatihuoneenpuiston lava

Ammattikorkeakouluista valmistuu korkeakoulutettuja tekijöitä, jotka vastaavat yhteiskunnan keskeisistä toiminnoista – muun muassa sairaanhoidosta, jäteveden puhdistamisesta ja uusien rakennusten suunnittelusta. Myös ammattikorkeakoulujen kehittämät uudet innovaatiot ja soveltava tutkimus valuvat elinkeinoelämän käyttöön uusiksi liiketoimintaideoiksi ja toimivat aluekehittämisen vetureina. Millainen Suomi olisi ilman ammattikorkeakouluja? #työ

Keskustelemassa:

 • Ida Mielityinen, toiminnanjohtaja, Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene
 • Siamäk Naghian, toimitusjohtaja, Genelec
 • Mikael Pentikäinen, toimitusjohtaja, Suomen Yrittäjät
 • Mervi Vidgrén, rehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu, Arenen hallituksen puheenjohtaja

Keskustelun juontaa toimittaja, uutisankkuri Piia Pasanen.

Keskusteluja voi seurata paikan päällä Porissa tai livestiimin välityksellä Savonian nettisivuilla. Kaikista keskusteluista julkaistaan tallenne.