Profiilissa oleva nainen näyttää vakavalta, ja hänen päänsä päälle on piirretty abstrakti pyörre, joka symboloi henkistä stressiä. Tekstissä lukee mieli KUNNOSSA, ja siinä näkyvät Mielitekon, Savonian ja Euroopan unionin logot.

Mieli kunnossa -podcast

Podcast traumatietoisuudesta ja mielen hyvinvoinnista – kaikille, jotka haluavat ymmärtää itseään ja muita paremmin.

Mieli kunnossa -podcastien sarjassa sukellamme siihen, miten aiemmat kokemuksemme vaikuttavat meihin arjessa, työpaikoilla ja ihmissuhteissa. Puhumme traumatietoisuudesta, mielen hyvinvoinnista ja siitä, miten menneisyys kulkee mukanamme myös työelämään. Podcastsarja on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää itseään tai muita syvemmin. Jokaisessa jaksossa ääneen pääsevät asiantuntijat ja kokemusasiantuntijat, jotka ovat työssään tai elämässään pysähtyneet näiden teemojen äärelle. Tarjolla on monipuolisia näkökulmia ja oivalluksia siitä, miten tietoisuus traumoista voi lisätä myötätuntoa, jaksamista ja parempaa vuorovaikutusta – erityisesti työelämässä.

Podcast on osa Työ ja mielen hyvinvointi – Mieliteko 2.0 -hanketta, jota osarahoittaa Euroopan unioni.

Mieli kunnossa -podcast, jakso 1: Miten traumat näkyvät meissä?

Ensimmäisessä Mieli kunnossa -podcastissa keskustellaan siitä, mitä traumalla tarkoitetaan, mitkä asiat aiheuttavat traumoja ja miten ne ilmenevät esimerkiksi henkilön käytöksessä. Lisäksi podcastissa otetaan jo ensi askeleita kohti traumatietoisuutta.

Haastattelijana toimii toimittaja Santtu Paananen Nyanssimediasta, haastateltavana on traumainformoidun työotteen kouluttaja Kati Sarvela.

Mieli kunnossa -podcast, jakso 2: Mitä on traumatietoisuus?

Saanko suuttua keskustelukumppanilleni? Toisessa Mieli kunnossa -podcastissa keskustellaan siitä, mitä traumatietoinen kohtaaminen tarkoittaa ja miten sitä voi harjoitella. Toisen ymmärtäminen ja omien reaktioiden hallitseminen voi olla välillä vaikeaa, mutta traumatietoisuus voi antaa siihen lisää keinoja.  

Mieli kunnossa -podcastsarja on suunnattu kaikille, jotka haluavat ymmärtää itseään tai muita syvemmin. Tarjolla on monipuolisia näkökulmia ja oivalluksia siitä, miten tietoisuus traumoista voi lisätä myötätuntoa, jaksamista ja parempaa vuorovaikutusta.

Haastattelijana toimii toimittaja Santtu Paananen Nyanssimediasta, haastateltavana on traumainformoidun työotteen kouluttaja Kati Sarvela.