Humanoidirobotti puvussa ja kuulokkeissa seisoo hämärtyvällä sinisellä taustalla, jossa on hehkuvia pisteitä. Digitaalisessa tekstissä lukee Tyhyteko PODCAST, ja kulmissa on EU:n ja Tyhytekon logot.

TyhyTeko-podcast

Jakso 5: Kun robotti tuli töihin – oppeja ja oivalluksia

TyhyTeko-podcastin viidennessä jaksossa kurkistetaan palvelurobottien rooliin ravintoloiden arjessa.

Savonian TKI-asiantuntijat Mia Hakulinen ja Sini Sarén keskustelevat kylpylähotellien henkilöstön ja robottitoimittajan asiantuntijan kanssa ainutlaatuisesta kokeilusta, jossa robotti toimi tarjoilijoiden apuna. Jaksossa kuullaan, millaisia kokemuksia kokeilusta saatiin, miten henkilöstö ja asiakkaat suhtautuivat robottiin sekä mitä mahdollisuuksia ja kehitystarpeita robotiikka tuo ravintola-alalle.

Jaksossa haastatellaan Kylpylähotelli Rauhalahden ravintolapäällikkö Juha Tirkkosta, Kylpylähotelli Kunnonpaikan vuoropäällikkö Veera Lokinojaa sekä Finn-ID Oy:n ratkaisumyyjä Jere Purasta.

Jakson tekijät:
Käsikirjoitus, editointi, tekstivastine ja muu tuotanto: Mia Hakulinen ja Sini Sarén, Savonia-ammattikorkeakoulu, TyhyTeko -hanke

TyhyTeko-podcast tuotetaan osana TyhyTeko – Työhyvinvointia ja tuottavuutta marata-alan ammattilaisille tekoälyn ja robotiikan avulla -hanketta. TyhyTeko-hanke on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jota toteuttamassa ovat Jyväskylän, Kaakkois-Suomen, Lapin, Savonia-, Seinäjoen ja Tampereen ammattikorkeakoulut. Hankkeen tarkoituksena on marata-alan ammattilaisten työhyvinvoinnin ja tuottavuuden parantaminen sekä työn tehostaminen tekoälyn ja robotiikan käyttöönoton avulla.

Lue lisää hankkeesta: www.jamk.fi/tyhyteko

Rivi logoja: Euroopan unioni, Päijänne-Leader, JAMK ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu, XAMK ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu.