AMK-kirjastojen kansallisen käyttäjäkyselyn tuloksia

AMK-kirjastojen viime syksyisellä kansallisella käyttäjäkyselyllä selvitettiin asiakkaiden mielipiteitä kirjaston palveluista. Savoniasta saatiin yhteensä 512 vastausta, kiitokset kaikille vastaajille!

Kirjaston käyttö ei ole siirtynyt täysin verkkoon, sillä suurin osa (82 %) käyttää kirjastoa niin paikan päällä kuin verkossa. Suurin osa vastaajista oli lainannut, palauttanut tai varannut aineistoa, käyttänyt Finnaa ja opiskellut tai työskennellyt itsenäisesti kirjastossa.

Kirjasto onnistui parhaiten seuraavissa asioissa: kirjaston omatoimikäyttö on helppoa, kirjaston sijainti on hyvä, kirjastosta saa ammattitaitoista palvelua. Eniten parantamisen varaa oli aineiston käyttöön saamisessa sujuvasti, aineiston vastaamisessa tarpeeseen, Finna-hakupalvelun helppokäyttöisyydessä ja kirjaston toimivissa tiloissa. Esimerkiksi Iisalmen kampuskirjaston tiloihin esitettiin uudistustarpeita. Tämä oli ollut tiedossa jo ennen kyselyä: Iisalmen kampusta kehitetään luontokampukseksi ja kirjaston osalta muutostyöt alkavat kesäkuussa.

Laajemmin tuloksia Savonia-artikkelissa: ”Hui kauhistus”, jos kirjastoa ei olisi.