lähikuvassa näkyy osa naisen kasvoista, suljettu silmä ja ripset.

Unen suuri merkitys – onko unesi määrä ja laatu mielestäsi hyvää?

Avoimen amk:n opintotarjonnassa Uniapnea ja yöpolygrafiatutkimus (2op) 1.6. alkaen

Savonian avoimen ammattikorkeakoulun (Eduplan Ella) kesän tarjonnassa on kahden opintopisteen laajuinen non-stop verkkokurssi uniapneasta ja yöpolygrafiatutkimuksesta. Uniapnea tarkoittaa unenaikaisia hengityskatkoksia, jolloin hengitys estyy nukkuessa hetkeksi ylähengitysteiden ahtauden vuoksi. Uniapnea on hoitamattomana vakava terveysriski. Yöpolygrafia on ratkaisu uniapnean diagnosointiin.

Tämä opintojakso sisältää keskeisimmät asiat uniapneasta ja yöpolygrafiatutkimuksesta ja se sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tällä täysin verkko-opintoina suoritettavalla kurssilla on otettu huomioon verkkopalveluiden tekninen ja sisällöllinen saavutettavuus, jolla varmistetaan jokaiselle opiskelijalle tasa-arvoinen mahdollisuus opintojensa edistämiseen. Kurssilla on videoita, podcasteja, kirjallista materiaalia, joten oppia voi niin lukemalla, näkemällä kuin kuulemallakin. Kurssilta löytyy muun muassa podcast, jossa haastatellaan unitutkimuksia tekeviä hoitajia. Kannattaa kuunnella! Saat hyviä neuvoja pitkään unitutkimusten parissa olleilta hoitajilta.

Nonstop-verkkokurssit ovat opiskelijoille joustavia, koska kurssilla voi opiskella omaan tahtiin aina silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Kurssilla on myös edistymisen seurantapalkki, joka motivoi oppijaa opinnoissaan.

Tervetuloa tutustumaan mielenkiintoisen unitutkimuksen pariin!

Kirjoittaja:

Riitta Kiiskinen, bioanalyytikko, kliininen asiantuntija (YAMK), AmO, lehtori, Savonia-ammattikorkeakoulu
riitta.kiiskinen@savonia.fi