Ilmakuva Kuopion keskusta-alueesta.

Kestävän hyvinvoinnin askelmerkit -tapahtumapäivä Kuopion museolla la 28.10. klo 10–15

Lähde tutkimusmatkalle kohti kestävää hyvinvointia! Tule Kuopion museolle kokemaan, keskustelemaan ja inspiroitumaan vastuullisemmasta ja hyvinvoivasta tulevaisuudesta. Kuulet mielenkiintoisia puheenvuoroja, osallistut keskusteluihin sekä työpajoihin ja löydät uusia tapoja tehdä arjestasi kestävämpää.

Kestävän hyvinvoinnin askelmerkit -tapahtumapäivä järjestetään Kuopion museolla lauantaina 28.10. klo 10–15.

Mukana Kimmo Ohtonen

Päivän aikana kuulet luonto- ja hyvinvointiaiheisia inspiraatiopuheenvuoroja alan asiantuntijoilta. Tähtipuhujana on palkittu kirjailija, toimittaja, juontaja, luennoitsija sekä tv-persoona Kimmo Ohtonen. Ohtonen sekä muut puheenvuorojen pitäjät ovat yleisön jututettavina puheenvuorojen jälkeen.

Vastuullisuusteemaiset työpajat johdattavat kävijät käytännönläheisesti vastuullisuuskysymysten äärelle: Pöllötyöpajassa voit valmistaa itsellesi värikkään pöllöhahmon ekologisista materiaaleista.

Perheen pienimmille ohjelmassa on Savonian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden nalleneuvola sekä askartelupiste. Lasten vanhemmille on tarjolla inspiraatiopuheenvuorot otsikoilla: Muksut metsään! ja Lasten ruokakasvatus. Lapsille ja aikuisille soveltuu myös Tekstiili kiertoon -hankkeen vaatteiden tuunauspaja.

Luonnon kauneuteen ja moninaisuuteen voit tutustua Wildlife Photographer of the Year -näyttelyn opastetulla kierroksella. Kierros sisältyy museon pääsymaksun hintaan.

Tapahtumapäivä päättyy hyvinvoiviin päivätansseihin klo 14–15. Päivätanssien suojelijana toimii Kuopio tanssii ja soi -festivaalin toiminnanjohtaja Salima Peippo – hän on myös yksi päivän inspiraatiopuhujista. Tanssimusiikista vastaa LUSH Cover Band, jossa on mukana Savonian musiikkipedagogiopiskelijoita.

Kahvilippu 100 ensimmäiselle tapahtumakävijälle. Kahvilipulla voi lunastaa omenapiirakan ja kahvin Kahvila Kantista.

Inspiraatiopuheenvuorot

  • Klo 10.30 Mari Wikholm, luontopedagogi: Muksut metsään! 
  • Klo 11.00 Kaisa Kähkönen, erityisasiantuntija: Lasten ruokakasvatus 
  • Klo 12.00–12.45 Kimmo Ohtonen, kirjailija, toimittaja, TV-persoona 
  • Klo 13 Jyri Wuorisalo, TKI-asiantuntija: Ilmastonmuutos – ihan parasta! 
  • Klo 13.30 Mari Wikholm, luontopedagogi: Luonnon monimuotoisuus ja sen vaikutukset ihmiseen 
  • Klo 13.45 Salima Peippo, toiminnanjohtaja: Tanssista hyvinvointia

Kestävän hyvinvoinnin askelmerkit -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulu ja Kuopion museo. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Museon näyttelyihin tulee ostaa pääsylippu. Työpajat, nalleneuvola ja askartelupiste ovat avoinna yleisölle koko tapahtuman ajan.