Musiikkikeskuksen avoimien ovien päivän aikana moni kokoontui Valoaulaan kuuntelemaan musiikkiesityksiä.

Musiikkikeskuksen avoimet ovet ihastuttivat jälleen yleisöä

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Lauri, Annika ja Eerika Koskimäki kuuntelivat svengaavaa menoa Valoaulassa.
Eerika, Annika ja Lauri Koskimäki kuuntelivat musiikkia Valoaulassa.

Kuopion Musiikkikeskus toivotti jälleen musiikin ja tanssin ystävät tervetulleiksi avoimien ovien päivään torstaina 16. helmikuuta. Monipuolinen ohjelma koostui esimerkiksi musiikki- ja tanssiesityksiä, talon esittelykierroksia ja yleisöluennoista.

Savonia-ammattikorkeakoulun opettajat ja opiskelijat tarjosivat jälleen upean tilaisuuden päästä seuraamaan musisointia ja tanssia.

Avointen ovien päivän järjestivät yhdessä Savonian kanssa Kuopion Musiikkikeskus, Kuopion kaupunginorkesteri, Kuopion konservatorio ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemia.

Pian tapahtuman alkamisen jälkeen Valoaula on lähes tupaten täynnä. Yleisö nauttii ravintola Oodin lounaasta samalla, kun Quadruple Trouble soittaa Stevie Ray Vaughanin musiikkia.

Myös Lauri, Annika ja Eerika Koskimäki kuuntelivat svengaavaa menoa.

– Pidin erityisesti äskeisestä huilukonsertista. Haluaisin itsekin opetella soittamaan huilua ja oma soitinkin löytyy, mutta pitäisi ensin käydä vähän opettajan johdolla soittotunneilla, että pääsisin alkuun, Annika Koskimäki kertoo.

Hän opiskelee parhaillaan Savonialla terveydenhoitajaksi. Perheen varsinainen muusikko on puoliso Lauri Koskimäki, joka opiskele Sibeliusakatemiassa kirkkomusiikkia kolmatta vuottaan. Hänen instrumenttinsa on urut.

Savonian musiikin lehtorit Marko Salmela ja Rauno Tikkanen lounaalla Valoaulassa.
Savonian musiikin lehtorit Marko Salmela ja Rauno Tikkanen lounaalla Valoaulassa.

– Aion mennä katsomaan vielä ainakin urkuesittelyä ja musiikkifysioterapeutti Markku Riihisen luentoa musiikin tekemisen fyysisestä puolesta, Lauri Koskimäki kertoo.

– Tämä on meidän ensimmäinen kertamme avoimien ovien päivässä. On kyllä todella kiva tapahtuma!

Ikuisesta rakkaudesta

Valoaulassa kajahteleva musiikki vaihtuu pianoon. Esitykset houkuttelevat myös Savonian musiikin lehtorit Marko Salmelan ja Rauno Tikkasen lounaalle Valoaulaan.

Salmela opettaa erityisesti rytmiikkaa, lyömäsoittimia ja musiikin historiaa. Hän itse soittaa pianoa ja lyömäsoittimia.

– Olin äsken Sibiksellä (Sibeliusakatemialla) opettamassa ja päätin tuoda oppilaat avoimiin oviin ihastelemaan. Soitan opetuksen ohella vapaa-ajalla Kaupunginteatterissa. On mukava kuunnella näin rennosti lounaan äärellä musiikkia, Salmela kertoo.

Myöhemmin ltapäivällä yleisö pääsi seuraamaan Savonian tanssin opetustuntia, jota luotsasi opettaja Johanna Partio. Savonian tanssin lehtorit kannustavat luovuuden kehittämiseen sekä oman opettaja- ja taiteilijaidentiteetin vahvistamiseen.

Tanssin oppitunti Musiikkikeskuksen avoimissa ovissa.
Tanssin oppitunti Musiikkikeskuksen avoimissa ovissa. Kuva: Kuopion Kaupunki/Vicente Serra.
Laulunopetusta Musiikkikeskuksen avoimien ovien päivässä 16.2.2023.
Laulunopetusta Musiikkikeskuksen avoimien ovien päivässä 16.2.2023.

Klassisen laulun tuntia oli seuraamassa kourallinen yleisöä, kun opettaja Annastiina Tahkola luotsasi oppilastaan Kirsi Alankoa Johannes Brahmsin sävellyksessä Von ewiger Liebe, joka kertoo ikuisesta rakkaudesta.

Alanko opiskelee neljättä vuottaan musiikkipedagogiikan tutkinnossa.

– Katsotaanpas sitä A:n väriä. Millä tunteella laulaisit tämän sanan, Tahkola kannustaa.

Saksankielinen laulu sukeltaa kuuntelijan iho alle ja Alangon tulkinta vangitsee niille sijoilleen. Laulutunti on yleisölle upea kokemus, vaikka laulu katkeaakin tuon tuosta, kun opettaja ja oppilas keskustelevat tulkinnasta.

Voit tutustua Savonian musiikin ja tanssin opetukseen verkkosivuillamme klikkaamalla tästä.