Mielenterveyspäivän banneri.

Opiskelijoiden Mielenterveyspäivä -tapahtuma 19.4. Kampussydämessä

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Tervetuloa Opiskelijoiden Mielenterveyspäivä -tapahtumaan 19.4. kello 10-15 Savonia-ammattikorkeakoulun Microkadun kampuksen Kampussydämeen! Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja, aitoja kohtaamisia sekä mukaansatempaavaa tekemistä. Mielenterveyspäivillä voit rapsutella koirakavereita, nostaa kehupöntöstä hyvää mieltä tai seurata vaikka robotin tanssahtelua.

Mukana on 14 upeaa yhteistyökumppania, jotka ovat kaikki valmiita toimimaan opiskelijoiden mielenterveyden edistämiseksi. Opiskelijoiden mielellä on väliä!

Hoivarobotti.
Tutustu XR-Centerin robotteihin.

Opiskelijoiden Mielenterveyspäivä on Opiskelijoiden hyvinvointiverkoston järjestämä valtakunnallinen kampanjapäivä, jota koordinoi Nyyti ry. Päivän tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä ja ajankohtaisista teemoista.

Savonialla järjestettävän tapahtuman kokonaisvaltaisessa suunnittelussa ovat olleet mukana palvelumuotoilun opintojakson ”Hyvinvoinnin muotoilu” päivä- ja monimuoto-opiskelijaryhmät.

Tänä vuonna Opiskelijoiden Mielenterveyspäivien teemana on kohtuus. Opiskelijoiden arki on erilaisten vaatimusten sekä tavoitteiden ristipaineessa toimimista. Kampanjan avulla pysähdymme miettimään, miten voisimme kohtuullistaa omaa elämäämme ja pysähtyä yhdessä muiden kanssa.

Koira katsoo kameraan kieli ulkona suusta.
Tule rapsuttamaan Kennelliiton Kaverikoiria.

Tapahtuman aikataulu

  • Toiminnalliset pisteet sekä esittelypisteet ovat auki kello 10-15
  • 10.00 Tapahtuman avaus: Tervetuliaissanat
  • 10.10 Leena Ståhlberg, uravalmentaja – Motivaatioymmärryksellä hyvinvointia opiskeluun (20 min)
  • 12.00 Paneelikeskustelu (45 min)
  • 14.50 Tapahtuman lopetus: Loppusanat

Paneelikeskustelun osallistujat:

  • Inka Pironetti, Kuopion kriisikeskus, yksinäisyystyö
  • Liubov Derkach, Kompassi
  • Henni Kuikka, Työ- ja yritysvalmentaja, Kuopion kaupunki, Työllisyyspalvelu, Työllisyyden palvelutori (ESR)
  • Opiskelija, Opiskelijakunta Savotta
  • Varalla: Päivi Bruun, ohjaaja, Kuopion Mielenterveyden Tuki ry 

Yhteistyökumppanit: 

Kaverikoirat, Kennelliitto, Navigaattori/Ohjaamo, Päihdepalvelusäätiö, Mieliteko-hanke, Kuopion Mielenterveyden Tuki ry, Kompassi, Kulttuuripaja Luode, Sykettä Kuopio, Kuopion kriisikeskus, Savonian Wellness Center, YTHS-terveydenhoitaja, Savonian XR-Center, Opiskelijakunta Savotta, Savon mielenterveysomaiset – FinFami ry ja Mutka.

Lue lisää valtakunnallisesta Opiskelijoiden Mielenterveyspäivästä klikkaamalla tästä.