Ihmisen siluetti auringonlaskua vasten, henkilö nuotion äärellä kahvipannun kanssa.

Puijo Summit ihmisen ja luonnon yhteisellä polulla

#SavoniaAMK

Torstaina 5. toukokuuta järjestetään ensimmäinen Puijo Summit, joka tarttuu luontokatoon eli luonnon monimuotoisuuden ja elonkirjon heikentymiseen tarkastelemalla kaupunki-luontosuhteen muutosta.

Summitin tavoitteena on nostaa esiin keskustelua ilmasto- ja ympäristöturvallisuudesta sekä hyvinvoinnin edistämisestä. Tapahtuma on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssi -sarjaa ja sen järjestävät yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon liitto, Europe Direct Kuopio sekä Pohjois-Savon ELY-keskus. 

Puijon Majalla järjestettävässä tapahtumassa pääpuhujana on professori Arto O. Salonen, joka antaa pohdittavaksi ajatuksia siitä, miten kestävä tulevaisuus toteutetaan tänään.  

Lisäksi puheenvuorot saavat Kuopion kaupungin kansalaistoiminnan palvelupäällikkö Kati Vähäsarja, ELY-keskuksen ympäristö- ja luonnonvarat vastuualueen johtaja Kimmo Haapanen, Pohjois-Savon liiton viestintäasiantuntija ja Kuopio Europe Direct -verkoston vastaava Jari Sihvonen ja Savonia-ammattikorkeakoulun TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo

Ilmastonmuutos, biodiversiteetin väheneminen ja luonnonvarojen liikakäyttö muodostavat kestävyyskriisin, joka uhkaa ihmiskunnan hyvinvointia.

Biodiversiteetin väheneminen, arkikielessä luontokato eli luonnon monimuotoisuuden ja elonkirjon heikentyminen on noussut nopeasti ilmastonmuutoksen rinnalle kuvaamaan kehityskulkua, joka vaikuttaa koko maapallon elinvoimaan. Ilman luonnon monimuotoisuutta meillä ei olisi elämän perusedellytyksiä, kuten juomavettä, ruokaa tai happea. Ilman monimuotoista luontoa ei olisi myöskään hyvinvointia tai talouskasvua.

Puijon Majalla järjestettävä tapahtuma lähetetään suorana kello 9-11:30 Savonia-ammattikorkeakoulun Vimeo-kanavalla. Lähetys on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtumaan pääset liittymään oheisen linkin välityksellä: https://vimeo.com/702003323