Muotoilun opiskelijat työskentelevät mallipajassa.

Savonian muotoilun opetuksen ja Kuopion taidemuseon yhteistyöstä syntyy Sauma-näyttely

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonian muotoilun opetuksen ja Kuopion taidemuseon yhteistyönä toteutetaan Sauma-näyttely keväällä 2024. Näyttelyn teemana on muoti taiteessa taide muodissa. Näyttelyn avajaiset ovat 26.4.2024.

Savonian muotoilun ja muodin opetuksen työelämäyhteistyö 2023/24 toteutetaan Kuopion Taidemuseon kanssa Sauma-näyttelyn puitteissa.

Tervetuloa 18.9. kello 15-17 Sauma-näyttelyn aloitusseminaariin Savonian Microkadun kampuksen (Microkatu 1, Kuopio) tilaan J102.

Tilaisuudessa taidemuseon johtaja Anna Vilkuna pitää inspiroivan puheenvuorin ja intron aiheeseen. Tämän jälkeen opiskelijat esittelevät oman näkökulmansa ja luovan prosessinsa muun muassa luonnosten avulla Sauma-näyttelyn sidosryhmille.

Usealla syksyn 2023 ja kevään 2024 opintojaksolla käsitellään Sauma-näyttelyn teemoja opintojakson keskeisten sisältöjen kautta osana opintojakson harjoitustehtäviä. Näyttely rakentaa vuoropuhelua taiteen ja muodin välille. Taiteella on vahva yhteys muotiajatteluun.

Opintojaksolla Taidemuseon kokoelmasta valitut teokset tulkitaan uudelleen luovan suunnittelun keinoin. Taiteen ja muodin yhtymäpintoja tarkastellaan kokemuksellisuuden ja aistien, tulevaisuuden ja ajan, minuuden sekä vallan kautta. Lopputuloksena syntyy opiskelijoiden suunnittelemia tuotteita/palveluita ja taidetta sekä tiloja, jotka tulkitsevat teeman mukaisesti ympäröivää maailmaa ja suhdetta siihen.