Tekoälyä, ilmastonmuutosta ja yrityspuheenvuoroja – Super Ecosystem Week tuo esiin pohjoissavolaisen huippuosaamisen

Super Ecosystem Week –tapahtuma nostaa maanantaina 8. marraskuuta pohjoissavolaisen teollisuudenalojen huippuosaamisen parrasvaloihin. Tapahtuma on mittaluokaltaan ja kattavuudeltaan ainutlaatuinen.

Kansainvälisten yritysten ja ekosysteemityötä kokoavien organisaatioiden osallistuminen tapahtumaan tarjoaa mahdollisuuksia kansainväliseen verkostoitumiseen.

Viikon ohjelmassa on syväluotaavia puheenvuoroja, haastatteluja ja keskusteluja lähes kaikilta yhteiskunnan osa-alueilta. Super Ecosystem Week on käynnissä maanantaista perjantaihin 8.-12.11. kello 9:00 – 17:00 verkossa sekä Savonian Kuopion kampuksen Kampussydämessä, osoitteessa Microkatu 1.

Poimintoja tapahtuman ohjelmasta

Maanantaina aamupäivällä keskustellaan maakunnan kehityksestä ja investointimahdollisuuksista alueen avainhenkilöiden johdolla. Aiheesta puhuvat Savonia-ammattikorkeakoulun vararehtori Mikko Vuoristo, Kuopion alueen Kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen, Nokian ohjelmajohtaja Jarkko Pellikka sekä Kone Oy:n tutkimuspäällikkö Jaana Hyvärinen ja innovaatiojohtaja Mikko Mattila.

Iltapäivällä päästään seuraamaan paneelikeskustelua, jossa teemana on energia ja ilmastonmuutos. Keskustelua luotsaa European Sustainable Energy Innovation Alliancen johtaja ja EU:n Fit for 55 –ohjelman asiantuntija Brigitte Hasewend.

Torstain teemoja ovat 5G-teknologiat sekä teollisuuden uudet tekoälysovellukset. Keynote-puhujina muun muassa Nokian sisäinen konsultti Matti Keskinen sekä professori Pekka Toivanen, joka johtaa Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen laskennallisen älykkyyden tutkimusryhmää.

Muita viikon asiantuntijavieraita ovat muun muassa toimitusjohtaja Juho Nummela Ponsse Oy:stä, tutkimusprofessori Nesli Sözer, tutkimuspäällikkö Katri Valkokari ja yhteiskehittämisen päällikkö Harri Nieminen VTT:stä sekä toimitusjohtaja Jan Niemi Shift Actions
-konsultointiyrityksestä.

Englanniksi toteutettava tapahtuma on suunnattu liiketoiminnan johtajille, ekosysteemitoimijoille ja kehittäjille, pääomasijoittajille, yrityksille, oppilaitoksille sekä kaikille kehittämisestä ja innovaatioista kiinnostuneille.

Viikkoa koordinoi Savonia-ammattikorkeakoulun hallinnoima Ekosysteemihanke ja sitä tukee maailman vanhin ja suurin innovaatioverkosto ISPIM (International Society for Professional Innovation Management).

Tapahtuma on osa uuden SuperEkosysteemin rakennustyötä. Lisätietoa SuperEkosysteemistä löydät osoitteesta www.superekosysteemi.fi
Tapahtuman verkkosivut löydät klikkaamalla tästä.

Lisätietoja:
Johan Halvarsson: 044 785 6058, johan.halvarsson@savonia.fi