Kuvakollaasi, jossa on gourmet-liharuoka, kuviollinen kangas, juomaa kaatava käsi, lautanen perunoita koristeineen ja kolme EU:n elintarvikesertifikaatin logoa: SAN, SMM ja APT.

Tervetuloa Alkuperämerkit tunnetuiksi -seminaariin

11.11.2025 klo 09:00
Maakuntasali / Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio

Maantieteellinen alkuperä voi pian olla merkittävä kilpailuetu paitsi elintarvikkeille ja juomille myös käsityö- ja teollisuustuotteille. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille alkuperämerkeistä tai nimisuojista kiinnostuneille. Tule kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot alkuperämerkinnöistä suoraan asiantuntijoilta!

Ilmoittauttaudu täällä

Ohjelma:

8.30-9.00 Registration and coffee

9.00-9.10 Opening words, Tytti Määttä, Regional Mayor, North Savo Regional Council

9.10-11.30 Does the European PDO/PGI/TSG quality system reach the goals?

Katarina Barathova, Policy officer, European Comission
Jertta de Mazieres, the Ministry of Agriculture and Forestry of Finland
Tommi Iso-Somppi, The Finnish Food Authority
Muiris Kennedy, Marketing consultant, Ireland
Johanna Autio, Business manager/Wood from Finland Oy

GI product exhibition during the day in the lobby of House of Region

11.30-12.30 Lunch at restaurant Pelimies Kallanranta

12.30-14.00 GI means Networking and Cooperation

Case Donegal Tweed, Kieran Molloy, Director, Molloy & Sons
Case Nordic Whisky, Anssi Pyysing, CEO, Teerenpeli distillery
Global view, Massimo Vittori, Managing Director, OriGIn

14.00 Coffee break

14.30-15.30 Panel discussion: Achieved GI -label needs to be communicated

Panelists:

Kieran Molloy, Director, Molloy & Sons
Hafliði Haldorsson, Managing Director, ICLA/Icelandic lamb (PDO)
Pauliina Kovanen, Suonenjoen mansikka (PGI) producer
Massimo Vittori, Managing Director, OriGIn
Jari Sihvonen, Communications Specialist, Regional Council of North-Savo

Moderator:
Dr. Anne Matilainen, University of Helsinki, Ruralia Institute