
Tervetuloa Alkuperämerkit tunnetuiksi -seminaariin
11.11.2025 klo 09:00
Maakuntasali / Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, Kuopio
Maantieteellinen alkuperä voi pian olla merkittävä kilpailuetu paitsi elintarvikkeille ja juomille myös käsityö- ja teollisuustuotteille. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille alkuperämerkeistä tai nimisuojista kiinnostuneille. Tule kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot alkuperämerkinnöistä suoraan asiantuntijoilta!
Ohjelma:
8.30-9.00 Registration and coffee
9.00-9.10 Opening words, Tytti Määttä, Regional Mayor, North Savo Regional Council
9.10-11.30 Does the European PDO/PGI/TSG quality system reach the goals?
Katarina Barathova, Policy officer, European Comission
Jertta de Mazieres, the Ministry of Agriculture and Forestry of Finland
Tommi Iso-Somppi, The Finnish Food Authority
Muiris Kennedy, Marketing consultant, Ireland
Johanna Autio, Business manager/Wood from Finland Oy
GI product exhibition during the day in the lobby of House of Region
11.30-12.30 Lunch at restaurant Pelimies Kallanranta
12.30-14.00 GI means Networking and Cooperation
Case Donegal Tweed, Kieran Molloy, Director, Molloy & Sons
Case Nordic Whisky, Anssi Pyysing, CEO, Teerenpeli distillery
Global view, Massimo Vittori, Managing Director, OriGIn
14.00 Coffee break
14.30-15.30 Panel discussion: Achieved GI -label needs to be communicated
Panelists:
Kieran Molloy, Director, Molloy & Sons
Hafliði Haldorsson, Managing Director, ICLA/Icelandic lamb (PDO)
Pauliina Kovanen, Suonenjoen mansikka (PGI) producer
Massimo Vittori, Managing Director, OriGIn
Jari Sihvonen, Communications Specialist, Regional Council of North-Savo
Moderator:
Dr. Anne Matilainen, University of Helsinki, Ruralia Institute