Ihmisiä katsoo kameraan ja hymyilee.

Tervetuloa tutustumaan Savilahteen – ihmisten ja ideoiden kotiin!

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Ainutlaatuisia oppimisympäristöjä, maailmanluokan tutkimuslaboratorioita, kirjastoja, taidetta, yhteisiä olohuoneita, elämää, hyvinvointia, iloa ja inspiraatiota! Savilahtipäivä on avoin kutsu kaikille kiinnostuneille tulla tutustumaan tähän ainutlaatuiseen kaupunginosaan.

Savilahti näyttäytyy monelle massiivisena rakennuskohteena ja alati muuttuvana tietyömaana, mutta tämä Kuopion helmi kätkee sisäänsä jo nyt valtavan määrän osaamista, oppimista ja yrittämistä sekä yhdessä elettävää arkea ja elämää. Nyt Savilahden naapurusto kutsuu kaupunkilaiset ja median tutustumaan tiloihinsa ja toimintaansa 15.11. kello 14 alkaen!

Avoimet ovet ja ohjelmaa Savonia-ammattikorkeakoululla (Microkatu 1), Itä-Suomen yliopistolla (Yliopistonranta 1), Savon ammattiopistolla (Hehkukatu 1), KPY Novapoliksen CoWork-ympäristössä (Microkatu 1M) ja HUB Panostamossa (Microkatu 1 L).

Mukana on myös Kuopion kaupunki esittelemässä Savilahden kehittämistä ja siihen kytkeytyviä kehityshankkeita (KPY Novapoliksen A-aula, Microkatu 1). Lisäksi Savilahden Valon kaava järjestää klo 16 alkaen Valoilmiö-tapahtuman, jossa on heijastinetsintää sekä taide- ja valaistuskohteiden esittelyä opastetulla kierroksella. Valoilmiö-tapahtuman kiertokävelyllä ovat mukana Kauden satoa ja Viäntö-teosten taiteilijat.

Savilahtipäivänä on ilmainen kyyti keskustasta Savilahteen Hop-on Hop-off-kaupunkibussilla: tasatunnein keskustasta Savilahteen ja puolelta Savilahdesta keskustaan. Lähtö keskustassa on Kuopion kaupungintalon edestä ja Savilahdessa Microkatu 1 sisäpihalta A-osan bussipysäkiltä. Viimeinen bussikyyti lähtee Savilahdesta klo 19.30.

Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät nettisivuilta klikkaamalla tästä.