Viestintätyöpajassa 18.11. ratkotaan ilmastonmuutoksesta puhumisen haasteita

#SavoniaAMK

Ihmisen aiheuttama ilmaston kuumeneminen uhkaa murentaa koko tuntemamme maailman. Ilmastokriisin lisäksi meillä on viestinnän kriisi. Ihmiset saavat suurimman osan ilmastonmuutosta käsittelevästä tiedostaan mediasta.

Ilmastoviestinnällä ja -journalismilla vaikutetaan ihmisten arjen turvallisuuden tunteeseen. Muutoksen paikka -työpajassa haetaan näkökulmia siihen, miten voisimme viestiä entistä syvällisemmin paikallistason muutoksista ja tulevaisuudesta.

Muutoksen paikka -työpajassa etsimme myös vastausta kysymykseen: mikä on viestinnän ja journalismin rooli ilmastokriisin ja luontokadon aikakaudella?

Työpaja on tarkoitettu toimittajille, viestinnän ammattilaisille, ilmastonmuutosprojekteissa työskenteleville ja ilmastotutkijoille. Työpajan tuloksia hyödynnetään muun muassa ilmastoviestinnän yhteistyön ja hanketoiminnan kehittämisessä.

Muutoksen paikka -työpajan aikataulu ja ohjelma

Aika: Perjantai 18.11. kello 9–12.30.
Paikka: Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1, 70100 Kuopio.

  • 9.00–9.15 Miksi Muutoksen paikka? Toimittaja Hanna Partanen, Sulkava-lehti ja ilmastoturvallisuusasiantuntija Jyri Wuorisalo, Savonia-ammattikorkeakoulu.
  • 9.15–9.30 Professori Risto Kunelius, Helsingin yliopisto: Ilmastokriisi, polarisaatio, paikallisuus.
  • 9.30–9.45 Toimittaja ja ilmastojournalismin asiantuntija Hanna Nikkanen, Long Play: Narratiivisuuden mahdollisuudet ja haasteet ilmastojournalismissa.
  • 9.45–10.00 Tutkija Niina Uusitalo, Tampereen yliopisto: Ilmastonmuutoksen spektaakkelista lähikuviin.
  • 10.00–10.20 Journalismi 1.5° -raportin kirjoittajat Aino Huotari ja Sandra Järvenpää esittelevät raportin tuloksia.
  • 10.30–12.00 Työpajatyöskentelyä ryhmissä alustajien johdolla. Työpajassa sovelletaan Sitran kehittämää tulevaisuustaajuusmenetelmää. Ryhmissä tarjolla kahvia, teetä ja pikkusuolaista sekä -makeaa.
  • 12.00–12.30 Yhteenveto ja lopetus, Hanna Partanen ja Jyri Wuorisalo.

Ilmoittautudu mukaan klikkaamalla tästä.

Järjestäjät: Savonia-ammattikorkeakoulu sekä Europe Direct Kuopio kumppaneinaan Sulkava-lehti, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto ja Long Play.