FutureEdu: Koulutus ja työelämä virtuaalisia oppimisympäristöjä tuottamassa

Tervetuloa kuulemaan siitä, millaisia mahdollisuuksia virtuaaliset oppimisympäristöt tarjoavat. Voit samalla saada ideoita siihen, miten voit käyttää virtuaalisia oppimisympäristöjä omassa toiminnassasi! Future Technologies in Education -hankkeen loppuseminaarissa keskustellaan virtuaalisten oppimisympäristöjen eduista ja haasteista sekä kokemuksista ympäristöjen käytössä.

Loppuseminaari järjestetään keskiviikkona 24.11. kello 12:00 – 16:30 Savonian Kuopion kampuksella. Tapahtuma on suunnattu opiskelijoille, opettajille, työelämän edustajille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtuma järjestetään Kampussydämessä Kuopiossa, osoitteessa Microkatu 1. Lisäksi tapahtumaan voi osalllistua live-streamin kautta. Ilmoittautuneille lähetetään suora linkki tapahtumaan.

FutureEdu-hankkeessa koulutuksen ja työelämän yhteisten digitaalisten oppimisympäristöjen tuottamiseen sekä virtuaaliteknologian käyttöönottoon otettiin mukaan monialainen asiantuntijaryhmä. Ryhmä koostui koulutuksen, työelämän ja teknologiayritysten asiantuntijoista. Tehdyn selvityksen mukaan oppimisympäristöjen on todettu soveltuvan teknologisesti ja pedagogisesti oppimiseen ja opetukseen niin koulutuksessa kuin työelämässä. Oppimisympäristöt on otettu innolla vastaan.

Ohjelma

  • 10:00 – 16:30 Mahdollisuus testata hankkeessa tuotettuja XR-tuotteita Savonia XR-Centerissä sekä käydä tutustumassa hankkeen aikaisiin toteutuksiin Altspace VR-ympäristössä.
  • 12:00 Tilaisuuden avaus, Anssi Mähönen, Savonia AMK
  • 12:10 Digitalisaation edistäminen Savoniassa, Mervi Vidgrén, Savonia AMK
  • 12:30 Virtuaalisten oppimisympäristöjen tuottaminen, Anssi Mähönen, Savonia AMK
  • 12:50 Digitaalisuuden edistäminen ja sen merkitys koulutuksessa ja yhteiskunnassa, Tomi Kytölä, Opetus- ja Kulttuuriministeriö
  • 13:20 FutureEdu-hankkeen virtuaalityökalupakki:

Virtuaalinen laboratorio, Susanna Vuohelainen, Savonia AMK

Virtuaalinen leikkaussali, Tommi Kinnunen, Savonia AMK

  • 13:40 Kahvitauko
  • 14:00 International collaboration in XR, Yatrus Foundation, Bulgaria
  • 14:20 Paneelikeskustelu: virtuaaliset oppimisympäristöt toimintojen kehittämisessä

Osallistujat: Kuopion ylipistollinen sairaala, Savon koulutuskuntayhtymä, HUS Diagnostiikkakeskus, Lappeenrannan yksikkö, Softability Oy, Savonia AMK

15:00 Ohjeistus Altspace VR-foorum

15:10 Kiitossanat ja tilaisuuden päätös, Anssi Mähönen, Savonia AMK

15:15 Tauko ja siirtyminen Altspace VR-foorumiin

15:30 Altspace VR-foorumissa tavattavissa tapahtuman puhujia ja yrityksiä, jotka ovat tuottaneet hankkeessa käytettyjä sovelluksia.

16:30 Tapahtuma päättyy

Ilmoittaudu viimeistään 23.11. mennessä tämän linkin kautta.

Lisätietoja:

Paola Rosales Suazo De Kontro

Paola.Kontro(at)savonia.fi

p. +358447856934