Ei hätiä mitiä -podcast oivalluttaa kokonaisturvallisuudesta

Elämme aikaa, jossa turvallisuuden kysymykset nousevat esille ja puhuttavat päivittäin. Viime vuosien korona, etenevä ilmastonmuutos ja monenlainen epävakaus maailmassa haastavat turvallisuuden kokemusta ja saavat pohtimaan tulevaa.

Ei hätiä mitiä – Puhetta kokonaisturvallisuudesta -podcastsarja on tuotettu Kokonaisturvallisuuden klusterin, Pohjois-Savon liiton sekä Savonia-ammattikorkeakoulun Ilmastokriisi-hankkeen yhteistyönä.  Podcast keskittyy yhteiskunnan resilienssiin, kriisinkestävyyteen, ja sen edistämiseen niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin näkökulmista – yksilöä unohtamatta.

-Podcast-sarjalla tehdään kokonaisturvallisuuden laaja-alaisuutta tunnetuksi sekä tuetaan kokonaisturvallisuuden klusterin kehittymistä ja osaamiskeskuksen rakentamista Kuopioon. Sarja jatkuu syksyllä uusilla teemoilla, joissa tuodaan esille muun muassa kokonaisturvallisuuden kansainvälistä yhteistyötä, Savonian TKI-asiantuntija Jyri Wuorisalo kertoo.

Kokonaisturvallisuuden teema on vahvistunut Savonian edellisen strategiakauden aikana ja uudessa strategiassa 2025-2028 se on nostettu yhdeksi tutkimustoiminnan kärjeksi.

Vieraina monipuolinen kattaus asiantuntijoita yhteiskunnan eri osa-alueilta

Podcastin avausjaksossa kokonaisturvallisuuden klusterin vetäjä Harriet Lonka ja Jyri Wuorisalo keskustelevat turvallisuuden rakentamisesta arjessa ja kriisien aikana sekä henkisen kriisinkestävyyden ja yhteiskunnallisen turvallisuuden luomisen kysymyksistä.

Seuraavissa jaksoissa vieraina ovat huoltovarmuuskeskuksen yksityisen turva-alan poolin sihteeri, Palvelualojen työnantajien (Palta ry) valmiuspäällikkö Katja Ahola, aluekehityspäällikkö Heikki Sirviö Pohjois-Savon liitosta, Savon Yrittäjien toimitusjohtaja ja Kokonaisturvallisuuden klusterin puheenjohtaja Paula Aikio-Tallgren, Rakennusteollisuuden aluepäällikkö ja rakennuspoolin aluetoimikunnan sihteeri Kimmo Anttonen sekä kehittämispäällikkö Vesa-Pekka Tervo HYVIL Oy:stä.   

Jaksot muodostavat kiinnostavan ja monipuolisen kokonaisuuden nostaen esille eri tahojen yhteistyön ja aktiivisen toimeliaisuuden merkityksen. Samalla sarja oivalluttaa jokaisen mahdollisuuksista kokonaisturvallisuuden edistämisessä.

Ei siis hätiä mitiä!

Ota podcast kuunteluun täältä.