Toimitilojen saavutettavuus – kun saavut kampukselle

#SavoniaAMK

Savonian kampusten ja toimitilojen saavutettavuus ja esteettömyys vaikuttavat suoraan viihtyvyyteen sekä vierailu- ja asiointikokemukseen. Arki toimii ja toiminnot sujuvat. Saavutettavissa tiloissa on esteetöntä, miellyttävää sekä turvallista liikkua ja toimia. Esteettömyys ja saavutettavuus yhdessä takaavat jokaiselle yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua ja toimia kampuksella. Esteettömät ja saavutettavat ratkaisut sopivat kaikille. Savonian kampusten toimitilojen esteettömyys nivoutuu arjen kampusturvallisuuden kokonaisuuteen ja ohjeistuksiin. Kampusten rakennettu ympäristö muuttuu koko ajan. Toimitiloja muutetaan ja rakennusten esteitä poistetaan eri puolilla.

Savonian kampuksilla on tarjolla esteettömiä autopaikkoja, tasaisia kulkuväyliä ja riittävän suuria hissejä. Opasteet ovat selkeitä ja valaistus on hyvä. Opasteet ovat vahvalla kontrastilla ja isolla tekstillä ja sijoiteltu helposti havaittaviksi. Kiinteistöistä löytyy esteettömiä ja sukupuolineutraaleja WC-tiloja.

Microkadun kampus

Microkadun kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja sen saavutettavuus on hyvä myös julkisilla liikennevälineillä. Autoille on runsaasti tilaa maksullisessa pysäköintihallissa, latauspisteitä on tarvitseville ja julkisilla kulkuneuvoilla pääsee lähes etuovelle.  Kiinteistössä sijaitsevat autojen invapaikat ovat A-oven vieressä. Kiinteistön hissit on suunniteltu niin, että myös liikuntarajoitteiset pääset Savonian tiloihin.

Savoniassa Microkadun kampuksella pääasiallisena ja suurimpana tapahtumien järjestämispaikkana toimii Kampussydän. Kampussydämessä on hyvä akustiikka, joka luo hyvän kuunteluympäristön. Ajoittain kampussydämen avoin tapahtumatila on hälyinen.  Kampussydämen iso näyttö mahdollistaa esitysten seuraamisen näytöltä. Kampussydämen läheisyydestä löytyy esteettömiä sekä sukupuolineutraaleja WC-tiloja. 

Linkki kampuksen esteettömyysselvitykseen (liikkumisesteettömyys):  https://www.savonia.fi/tutustu-savoniaan/yhteystiedot/microkadun-kampus/

Iisalmen kampus

Iisalmen kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja se on saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä. Autoille on runsaasti tilaa maksuttomalla parkkialueella.  Kiinteistön autojen invapaikat ovat pääoven vieressä. Kampuksen hissillä pääset siirtymään kerrosten välillä, jos et voi käyttää portaita.  

Iisalmen kampuksella auditorio ja liikuntasali toimivat tapahtumapaikkoina. Kampuksen auditorioon liikuntarajoitteiset voivat mennä hissillä 2. kerrokseen, josta on käynti auditorion takaosaan kynnyksettömästi. Liikuntatilaan siirtyminen on esteetöntä ja tila sijaitsee pääoven läheisyydessä.

Linkki kampuksen esteettömyysselvitykseen (liikkumisesteettömyys): https://www.savonia.fi/tutustu-savoniaan/yhteystiedot/microkadun-kampus /

Varkauden kampus

Varkauden kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella ja se on saavutettavissa myös julkisilla liikennevälineillä. Autoille on runsaasti tilaa maksuttomalla parkkialueella.  Kiinteistön autojen invapaikat ovat pääoven vieressä. Kampuksen hissillä pääsee siirtymään kerrosten välillä. Varkauden kampuksella ei ole erillistä tapahtumatilaa. 

Linkki kampuksen esteettömyysselvitykseen (liikkumisesteettömyys): https://acrobat.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:d228995f-e9c9-38b3-9b5e-a24d46fe8283