Ensihoidon YAMK-opinnot kirkastivat Arttu Koskisen urahaaveita

Hei! Olen Arttu, 36, koulutukseltani sairaanhoitaja ja suorittanut ensihoitotyön erikoistumisopinnot. Päätin hakea Savonialle ensihoidon johtamisen YAMK-tutkintoon vuonna 2016 hetken mielijohteesta, vailla mitään tarkempaa suunnitelmaa tulevaisuudesta. Valmistuin suunnitellusti kahden vuoden kuluttua eli vuonna 2018.

Ensimmäinen neuvoni kaikille aloittaville opiskelijoille on, että tee itsellesi suunnitelma ja aikataulu opiskelulle, varaa aikaa kurssien suorittamiseen ja yritä pysyä siinä. Mielestäni nykypäivän työelämä vaatii myös paljon suunnittelua.

Heti valmistumisen jälkeen ajatukseni kirkastuivat ja aloin aktiivisesti etsiä esihenkilötyötä. Ensin etsin johtotehtäviä omalta alaltani, mutta pian oivalsin katsoa myös muilta aloilta. Huomasin pian olevani menossa vammaispalveluihin asumispalveluesihenkilöksi. Tämä kokemus oli vailla vertaa. Opin vuodessa enemmän kuin osasin ikinä kuvitella.

Toinen vinkkini on, että ole ennakkoluuloton ja avarakatseinen töiden ja työtarjousten suhteen. Tulet todennäköisesti yllättymään positiivisesti. Koulussa sinulla on mahdollisuus oppia juuri niin paljon asioita kuin itse haluat.

Kolmas vinkkini on se, että valitse kursseja, harjoittepaikkoja ja tehtäviä niistä aiheista, mitkä ovat kaikkein vieraimman kuuloisia. Ajattele vaikka niin, että haluat mennä harjoitteluun sellaiseen paikkaan jossa et todennäköisesti ikinä näkisi itseäsi töissä.

Olen työskennellyt useissa eri organisaatioissa ja useissa erilaisissa tehtävissä ja olen todennut, että kaikki opiskelu ja jokainen työkokemus on täydentänyt aina toisiaan ja auttanut minua suoriutumaan kustakin tehtävästä. Nykyisin johdan resurssienhallinnan asiantuntijatiimiä, joka on melko kaukana lähtötilanteestani. Koen kuitenkin, että matkan aikana tekemäni valinnat ovat minut tähän johdattaneet.


Kiinnostuitko alasta?

Tutustu sosiaali- ja terveysalan opintotarjontaan!