Iinan uratarina – Meeting Hostess

Opinnot

Mikä alunperin sai sinut hakemaan matkailu- ja ravitsemisalalle?

Pidin lukion jälkeen kaksi välivuotta, joista toisen vietin Luxemburgissa au pairina ja toisen töitä tehden kotikaupungissani Mikkelissä. Toisen välivuoden aikana mietin paljon, mitä ja missä haluan opiskella. Tavallaan noloa myöntää, että äitini kehotuksesta hain Savoniaan opiskelemaan matkailualaa. Olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut matkailusta ja matkailualasta ja miettiessäni vaihtoehtoja totesin, ettei matkailuala olisi ollenkaan huono valinta.

Tekisitkö opintojen suhteen jotain toisin, jos voisit?

Olen aina ollut “huono opiskelija”. Arvosanani ovat kohtuullisia, mutta opiskeluun olisi voinut panostaa huomattavasti enemmänkin. Valitsisin myös opiskeltavat aineet hieman tarkemmin kiinnostuksen kohteen mukaan. Vietin puoli vuotta vaihdossa Ranskassa, Troyesissa. Näin jälkikäteen mietittynä olisi ollut varmasti hienoa käyttää mahdollisuus myös työharjoitteluun ulkomailla. Suosittelen kaikille lämpimästi käyttämään hyväksi Savonian tarjoamia kansainvälistymismahdollisuuksia!

Harjoittelupaikkasi opintojen aikana?

Ensimmäisen eli perusharjoittelun suoritin Kuopio Tanssii ja Soi ry:llä. Se oli hieno kokemus päästä mukaan tapahtuman järjestämiseen, mikä on ollut yksi suurista mielenkiinnon kohteistani matkailun lisäksi. Syventävän harjoitteluni suoritin tutkimusassistenttina yhdelle opettajistamme ja samalla sain kerättyä materiaalia omaa opinnäytetyötäni varten.

Opinnäytetyösi aihe ja sen vaikutus ammatilliseen kehittymiseen?

Opinnäytetyöni on kirjoitettu hieman eri tavalla kuin perinteiset opinnäytetyöt. Tein niin sanotusti kolme “miniopparia”, jotka kaikki käsittelivät eri aiheita, mutta nitoutuivat yhteen otsikon “Kolme näkökulmaa matkailuun Pohjois-Savossa” alle.

Opintojen antamat parhaat eväät työllistymiseen ja työelämässä menestymiseen?

Parhaat eväät opiskelusta tuotuna työelämään on varmasti työharjoitteluni sekä kansainvälinen kokemukseni.

Työelämä

Oma urapolkusi?

Olen aloittanut “työurani” 16-vuotiaana ja tehnyt töitä koulun ohessa aina Savonian opintojeni loppuun asti. Aloitin siivoushommilla, joista siirryin lähetin hommien kautta CAD-tulostusoperaattoriksi. Viimeisen opiskelukevääni aikana aloitin työt taksikeskuksella Kuopiossa ja vuosi opintojeni loppumisen jälkeen muutin Helsinkiin ja aloitin työt Clarion-hotellissa.

Tällä hetkellä olen äitiyslomalla, mutta nykyinen työpaikkani on Clarion Hotel Helsinki Airport. Helsingin ja Vantaan hotellit aukesivat vasta syksyllä 2016, mutta haut alkoivat jo keväällä Talent hunt -nimisellä tapahtumalla, jonka jälkeen oli vielä kaksi vaihetta ennen varsinaisia valintoja. Hain alunperin hotellin vastaanottoon töihin, mutta haastatteluvaiheessa kerroin olevani kiinnostunut enemmän kokous- ja tapahtumapuolesta. Aloitin syksyllä 2016 kokousemäntänä Clarion Hotel Helsingissä, joka sijaitsee Jätkäsaaressa. Sieltä siirryin vuoden 2018 keväällä kokouspuolen vuoropäälliköksi lentokentän hotelliin. Näin minut siis palkattiin suoraan kokousemännäksi.

Mitkä tekijät ovat olleet urakehityksesi kannalta ratkaisevassa roolissa?

Oma aktiivisuus on todella tärkeää töiden etsimisessä. Sain useammankin hylkäävän sähköpostin, kun valmistumisen jälkeen hain töitä sekä Kuopiosta että muualta. En kuitenkaan antanut sen lannistaa ja sinnikkäästi jatkoin töiden etsimistä. En varsinaisesti olisi halunnut muuttaa Kuopiosta pois, mutta kun oikea tarjous sattui kohdalle, en epäröinyt muuttoa hetkeäkään.

Verkostoituminen kannattaa aina. Tuntemillasi ihmisillä on varmasti merkitystä ja apua urakehitykselle. Olen itse esimerkki molemmista tavoista löytää työpaikka. Muutaman työpaikan olen saanut tuttujen kautta, mutta esimerkiksi tämä nykyinen työpaikka on itse ja omilla avuilla hankittu. Tunsi oikeat ihmiset tai ei, niin oma aktiivisuus on loppujen lopuksi se ratkaisevin tekijä.

Omat tulevaisuuden tavoitteet ja haaveet?

Mahdollisesti tulevaisuudessa aion suorittaa myös ylemmän AMK-tutkinnon, mutta aion myös hyödyntää kaikki työpaikkani tarjoamat koulutukset. Suurin tavoitteeni on kuitenkin kehittyä ja päästä eteenpäin omassa työssäni. Oli se sitten nykyisessä työpaikassani tai jossain muualla.

Tsempit meidän opiskelijoille.

Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, käyttäkää hyväksenne Savonian tarjoamia mahdollisuuksia lähteä vaihtoon tai suorittaa harjoittelu ulkomailla! Myös harjoittelupaikkaa kannattaa miettiä tarkkaan, koska sieltä voi se tulevaisuuden työpaikka löytyä hyvinkin helposti. Miettikää ne kurssit omien mielenkiintojen mukaan, näin saa opiskelusta parhaan mahdollisen hyödyn ja se opiskelu pysyy kiinnostavana. Ja vielä viimeisenä, jaksakaa kirjoittaa se opinnäytetyö loppuun ja valmistukaa. Kyllä se tutkinto hyvältä näyttää siellä CV:ssä, vaikka joku sitä saattaa kyseenalaistaa.


Kiinnostuitko alasta?

Tutustu matkailu- ja ravitsemisalan opintotarjontaan!