Juhan uratarina – Opin vieläkin joka päivä uutta

Opiskelin Savoniassa Varkauden yksikön kautta ylemmän Master Of Engineering / Industrial Management -tutkinnon. Opiskeluni sattuivat samaan aikaan talon rakentamisen kanssa, joten projektinhallinnasta sai samalla oppia. Valmistuin vuonna 2016.

Minulla oli vakituinen työpaikka hankinta- ja logistiikkapäällikkönä opintojeni aikana, mutta opintojen päätyttyä ja elämäntilanteen rauhoituttua oli mahdollista ajatella uralla etenemistä. Keväällä 2017 minut rekrytoitiin VR Kunnossapito Oy:lle toimitusketjupäällikön tehtäviin. Vastasin logistiikan vaunujen ja vetureiden kunnossapidon tuotannonsuunnittelusta, hankinnoista ja materiaalien varastoinnista ja valtakunnallisesta logistiikasta.

Koen, että jatkokoulutus toimi sopivana kannustimena uralla etenemiseen, koska sain koulutuksesta eväitä ylemmän tason tehtävissä toimimiseen ja sitä kautta luottamus omaan osaamiseeni kasvoi.

Juha Kahelin seisoo vehreässä metsässä, mutta on kääntynyt puoliksi selin kameraan.

Tätä tekstiä kirjoittaessa olen toiminut 2,5-vuotta kokopäiväisenä liikkeenjohdon konsulttiyrittäjänä.

Kehitän yritysten operatiivisia toimintoja laaja-alaisesti, kuten hankintatoimea, toimitusketjua, laatujärjestelmiä, tuotetiedonhallintaa ja toiminnanohjausta kokonaisuutena. Myös valmennusta ja kouluttamista, strategiatyötä ja hallitustyöskentelyä kuuluu työviikkoihini.

Nautin valtavasti työstäni tänä päivänä. Opin itsekin joka päivä uutta ja saan työskennellä inspiroivien ihmisten kanssa, sekä monella eri toimialalla. Harrastan moottoripyöräilyä, kuntosalia, lukemista, luonnossa liikkumista, musiikin kuuntelemista ja savusaunomista.

Vinkkejä tuleville opiskelijoille:

  • uralla etenemistä varten on hyödyllistä kyseenalaistaa omia näkemyksiään, kävele siis peilin eteen säännöllisesti
  • lue runsaasti kirjoja ihmisenä -ja ammattilaisena kehittymistä varten. Koen että olen kehittynyt valtavasti lukemiseen panostamisen jälkeen. Alkuun lukeminen ei välttämättä maistu, mutta pikkuhiljaa nälkä kasvaa.
  • kiinnostu asioista isommassa mittakaavassa. Generalistinen ajattelumalli toimii useammin, kuin suppea substanssiajattelu
  • sinun ei tarvitse olla heti paras alallasi, mutta mikäli panostat itseesi, sinusta voi tulla helposti maailman paras

Juha Kahelin

Juha Kahelin.

Kiinnostuitko alasta?

Tutustu tekniikan opintotarjontaan!