Hennin uratarina – Sain erinomaiset eväät ihmisläheiseen asiantuntijatyöhön

Hei! Olen Henni ja opiskelin Savoniassa wellness-tradenomiksi. Valmistuin keväällä 2021. Tein tutkinnossa ammatillisen harjoittelun oman toiminimeni lukuun, jonka aikana suunnittelin ja tein käytännön toimenpiteitä osakeyhtiön perustamiseksi valmistumisen jälkeen.

Siirryin täysipäiväiseksi yrittäjäksi heti valmistumisen jälkeen, perustin valmennusyrityksen ja lifestyle-kivijalkaliikkeen yhdessä yrittäjäystäväni kanssa. Valmensin vuoden verran pääasiassa naisyrittäjiä.

Nykyään työskentelen yrityksessäni enää osa-aikaisesti, kivijalkaliike on laitettu pakettiin ja päätoimisesti työskentelen työ- ja yritysvalmentajana Kuopion kaupungin Navigaattorissa.

Tuntuu, että urani on vasta aluillaan. Kaikki nuoren urani vaiheet ja muutokset ovat auttaneen ammatillisen identiteettini kehittymisessä. Tunnen olevani asiantuntija ja olen päässyt työelämän kautta eroon huijarisyndroomastani.

Savonian wellness-tradenomitutkinto antoi erinomaiset eväät ihmisläheiseen asiantuntijatyöhön, yrittäjävalmiudet sekä erittäin kattavan perustiedon ja taidot onnistumiseen ja menestymiseen koko ajan kasvavalla wellness-alalla. En varmasti olisi nykyisessä tilanteessani ilman tuota tutkintoa ja yrittäjyyskokemustani.

Timanttisina neuvoina tuleville savonialaisille voisin kehoittaa luottamaan omaan osaamiseen ja näkemään myös kehittämistä vaativat kohdat. Harjoittele itsereflektiota jo opintojen aikana – keskity niihin teemoihin, jotka itseäsi todella kiinnostavat, niiden opiskeluun riittää into ihan eri tavalla kuin toisiin.

Muista, että luokkakaverisi voi olla tuleva yhteistyökumppanisi, työnantajasi tai vaikka rahoittajasi: älä jätä ketään yksin opintojen aikana.

Tärkein vinkkini on, että verkostoidu jo opintojen aikana. Aktivoidu LinkedInissä, ole aktiivinen Savonialla järjestettävissä tapahtumissa, avaa suusi ja esittele itsesi. Et tiedä, mitä hienoa se voi poikia!


Kiinnostuitko alasta?

Tutustu liiketalouden alan opintotarjontaan!