Saijan uratarina – Restonomilla on rahkeita moneen

Olen joulukuussa 2016 Savoniasta valmistunut. Opiskelin matkailualaa eli koulutukseltani olen matkailualan restonomi.

Työskentelin pitkään ravintola- ja kahvila-alalla, jo ennen opiskelujen alkua. Matkailualan opiskelu oli kutkutellut mielessäni jo yläasteelta lähtien. Matkailu-, ravitsemis- ja liiketalouden puolen opinnot toivat hyvän pohjan työelämään.

Erityisesti liiketalouspainotteiset kurssit olivat hyödyllisiä. Sitä ei ehkä opiskeluaikana tajunnut, mutta nykyhetken työpaikassa niistä on ollut hyötyä. Jätin nimittäin matkailu- ja ravintola-alan taakseni ja lähdin asiakaspalvelutehtäviin kiinteistöpalveluyritykseen.

Ennen nykyiseen työpaikkaani siirtymistä työskentelin hiihtokeskuskohteessa pienessä hotellissa. Päädyin sinne syventävän harjoittelujakson kautta, ja olen kiitollinen että sain mahdollisuuden jatkaa siellä palkkatyöläisenä talvisesonkien ajan.

Viimeisenä sesonkikautena työskentelin ravintolapäällikkönä eli kehityssuunta oli huikea. Ilman Savoniassa opiskelua olisin tuskin ikinä sinne päätynyt, eli kiitollisena muistelen noita aikoja. Savoniassa saadut monipuoliset opit mahdollistivat tuossa työssä pärjäämisen sekä kehittymisen, hyvän pohjan olin saanut hotelli- ja ravintolapuolen oppeihin sekä yrittäjyyteen, mikä oli hyvä sillä kyseessä oli pienyrittäjäyritys.

Vaikka nykytyöni ei varsinaisesti matkailuun painotu, koen että olen löytänyt oman paikkani. Kuten aiemmin mainitsin, matkailualan koulutus on niin monipuolinen, että olen saanut tärppejä ja oppeja nykytyöhönikin, eli koulutus Savonialla ei missään nimessä ole mennyt hukkaan!

Hieman päässäni kutkuttelee jo YAMK-opinnot, liiketalouteen painottuen.

Opiskeluajoista on jäänyt erittäin kultaiset muistot, ja sain elinikäisiä ystäviä. Kiitos siis Savonialle!

Saija Kankkunen


Kiinnostuitko alasta?

Tutustu matkailu- ja ravitsemisalan opintotarjontaan!