Sinin uratarina – Welcome Office Agent

Opinnot

Mikä alunperin sai sinut hakemaan matkailu- ja ravitsemisalalle? 

Hain Savoniaan suoraan lukiosta. Olen aina pitänyt ihmisten kanssa työskentelystä, matkustamisesta sekä kielten opiskelusta, joten matkailuala sopi mielenkiinnon kohteisiini. En tiennyt, mitä haluaisin tehdä työkseni isona, joten monipuolinen ammattikorkeakoulututkinto oli lukion jälkeen hyvä ponnahdusalusta työelämään.

Tekisitkö opintojen suhteen jotain toisin, jos voisit?

Olen tyytyväinen opintokokonaisuuteeni. Olisin tietysti voinut rutistaa opinnäytetyöni valmiiksi ennen toiseen kaupunkiin ja työelämään sukeltamista, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Harjoittelupaikkasi opintojen aikana?

Tein perusharjoitteluni hotellissa Saksassa, mikä toi kielitaidon lisäksi myös kokemusta hotellialalta. Tämä työkokemus hotellista oli ainoa ennen nykyistä työpaikkaani, joten se varmasti myös vaikutti positiivisesti työllistymiseeni.

Opinnäytetyösi aihe ja sen vaikutus ammatilliseen kehittymiseen?

Opinnäytetyöni aihe käsitteli yrityksen yhteiskuntavastuullisuutta. Yhteiskuntavastuullisuus vahvistaa yrityksen imagoa, mutta omasta kokemuksestani myös sitouttaa työntekijöitä. Kaikki vakituiset työsuhteeni ovat olleet yrityksissä, jotka toimivat aktiivisina vaikuttajina sidosryhmilleen ja ovat ekologisesti, taloudellisesti sekä sosiaalisesti yhteiskuntavastuullisia. Koen läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden tärkeäksi ja haluan olla ylpeä työpaikastani tässäkin suhteessa.

Opintojen antamat parhaat eväät työllistymiseen ja työelämässä menestymiseen?

Nostaisin itselleni tärkeimmiksi kieliopinnot, työharjoittelun ulkomailla sekä yksittäisistä kursseista OPERA-varausjärjestelmäkurssin. Myös taloushallintoa koskevat kurssit ovat osoittautuneet hyödyllisiksi nykyisessä työssäni, koska työskentelen vastaanoton lisäksi säännöllisesti talousosastolla laskutuksen parissa.

Työelämä

Oma urapolkusi

Olin opiskeluaikana osa-aikaisesti töissä Kuopion Stadium-urheiluliikkeessä. Muutin Tampereelle opintojeni ollessa loppusuoralla ja työskentelin vuoden Koskikeskuksen Stadiumissa osastovastaavana ja vuoronvetäjänä. Kesällä 2016 osallistuin Clarion Finlandin järjestämään Talent Hunt -rekrytointitapahtumaan ja sain prosessin myötä työpaikan Clarion Hotel Helsingin vastaanotosta. Kyseinen Nordic Choice Hotels -ketju saapui samana syksynä Suomen markkinoille avaamalla kaksi uutta hotellia pääkaupunkiseudulle saman viikon aikana. Uuden hotellin avaaminen oli huikea kokemus ja on ollut ilo saada olla mukana kehittämässä täysin uutta työpaikkakulttuuria sekä sen rutiineja ja prosesseja.

Mitkä tekijät ovat olleet urakehityksesi kannalta ratkaisevassa roolissa?

Koen oman aktiivisuuden sekä työmoraalin olevan ratkaiseva tekijä urakehityksessäni. Kun olet innokas oppimaan uutta sekä teet työsi tunnollisesti, saat varmasti uusia mahdollisuuksia itsesi kehittämiselle. Olen pyrkinyt löytämään omaan persoonaani sopivia työympäristöjä, joiden imagoon sekä missioon voin samaistua. Rohkea, välittävä, sopivasti hullu sekä huumorintajuinen työympäristö kollegoineen, esimiehineen ja asiakkaineen inspiroi minua ja saa minut antamaan oman parhaani yrityksen tavoitteiden saavuttamiseen.

Omat tulevaisuuden tavoitteet ja haaveet?

Tällä hetkellä haluan kartuttaa itselleni mahdollisimman laajaa työkokemusta, jotta minulle selkenisi, mihin jatkokoulutuksessa sekä työurallani haluaisin suuntautua. Myöhemmin haluan opiskella YAMK-tutkinnon.

Tsempit meidän opiskelijoille.

Luota itseesi ja omiin kykyihisi. Opiskele kieliä ja lähde harjoittelemaan niitä ulkomaille. Suomessa ja varsinkin matkailualalla tulet tarvitsemaan kansainvälisyyttä. ”Älä tee niin kuin minä tein, vaan miten minä sanon” eli pääset paljon helpommalla, kun rutistat opinnäytetyön kerralla loppuun.

Terveiset alalle haluaville.

Jos haluat työllistyä tiettyyn positioon ja jatkaa siinä työurasi loppuun, matkailuala ei ehkä ole sinulle se sopivin polku. Suosittelen restonomiopintoja, jos omaat rohkean seikkailumielen, vahvat sosiaaliset taidot ja olet valmis menemään työurallasi sinne, minne tuuli kuljettaa.


Kiinnostuitko alasta?

Tutustu matkailu- ja ravitsemisalan opintotarjontaan!