Sinnan uratarina – Musiikkipedagogista on moneksi

Heippa!

Valmistuin Savoniasta musiikkipedagogiksi keväällä 2019. Jo opintojen aikana oman alan töitä oli runsaasti ja niin myös valmistumiseni jälkeen. Perustin oman toiminimen heti valmistumisen jälkeen ja aloitin soitonopettajana toimimisen Kuopiossa ja oppilaita on riittänyt hyvin. Toimin myös yhden päivän viikossa Rantasalmella Järvi-Saimaan kansalaisopistossa klarinetinsoiton opettajana.

Olin myös vuoden verran Kuopion kaupungilla musiikinopettajan sijaisena Rajalan koulussa, ja vastuullani oli musiikkiluokkien puhallinorkesterien opetus. Olin myös muutaman vuoden mukana Pohjantien Nuorisomusiikin Trööttääjät-toiminnassa, jossa pääsin opettamaan ja johtamaan erityislapsista koottua baritoni-ryhmää. Pääsin myös Kuopion Kaupunginteatteriin soittamaan Cabaret-musikaaliin kaudella 2019-2020, mikä oli aivan mahtava kokemus!

Kuvassa taustalla esiintymislava ja etualalla Sinnan nuotteja, kuvasta erottuu säveltäjä Leonard Bernsteinin nimi.

Töitä on siis riittänyt ja hyvin monenlaisia juttuja on päässyt tekemään ja kokemaan, kun vaan kaikkeen lähtee rohkeasti mukaan! Kaikkea ei tarvitse osata heti ja työssä oppii valtavasti muilta alan ammattilaisilta.

Työelämä on vastannut pitkälti odotuksiani, mutta yllätyksiä on myös riittänyt matkan varrelle. Savonian tutkinnosta on ollut paljon hyötyä, koska sen monipuolisuus on auttanut kun on näinkin monenlaisia ja erilaisia työtehtäviä tehtävänä. Jokainen päivä ja jokainen opetuskerta on aina erilainen, joten kyllästymään ei ainakaan ihan pian alalla pääse.

Nykyisille ja tuleville savonialaisille suosittelen ehdottomasti rohkeutta ja avoimuutta omalle opintielle. Kannattaa lähteä rohkeasti mukaan erilaisiin projekteihin ja välillä pois sieltä omalta mukavuusalueelta, silloin oppii kaikkein eniten.

Tutkinnon avulla pystyy tekemään ja ottamaan vastaan hyvin monenlaisia eri työtehtäviä, kun vaan pitää mielen avoinna ja on valmis oppimaan uutta vielä valmistumispäivän jälkeenkin!

Sinna Hujanen


Kiinnostuitko alasta?

Tutustu musiikin ja tanssin opintotarjontaan!