Viivin uratarina – Unelmien ura yrittäjänä

Hain Savoniaan opiskelemaan tradenomiksi, kun aikaisempi koulutukseni vaatetusalan artesaanina ei poikinut työpaikkaa. Kaupallinen ala tuntui sopivan yleishyödylliseltä koulutukselta, ja englanninkielinen BBA-koulutus globalisoituvaan maailmaan sopivalta. Siinä vaiheessa en kuitenkaan vielä tiennyt, mitä varsinaisesti haluaisin tehdä tutkinnolla tai mikä tulisi olemaan lopullinen “tittelini”.

AMK-opiskelua avoimin mielin

Jälkeenpäin mietittynä tämä ”tietämättömyys” oli hyvä lähtökohta aloittaa opiskelu, koska katsoin avoimin mielin eri vaihtoehtoja kurssien ja harjoittelujen suhteen. Opintoja pystyin ensimmäisen vuoden jälkeen käymään hyvin joustavasti.

Hienoimpiin opiskeluaikaisiin kokemuksiin kuuluu vaihtoni Budapestissä syksyllä 2016. Vaihtoaika antoi uudenlaista perspektiiviä opiskeluun ja itsevarmuutta elämään yleensä. Opinnot sain sovitettua hyvin niin vaihdon aikana kuin sen jälkeenkin. Suosittelen kyllä vaihtoaikaa kaikille, joille se vain suinkin on mahdollista.

Viimeisenä vuotena asetin itselleni liian isot tavoitteet. Halusin valmistua puoli vuotta etuajassa jo keväällä, joten tein opinnäytetyötä viimeisten kurssien kanssa samaan aikaan. Samalla tein myös joitakin tunteja töitä. Tavoitteeni takia tein hätäisen päätöksen hyväksi lukea edellisen vuoden kesätyöt ammatillisena harjoitteluna. Lopulta opinnäytetyön valmistuminen venyi kuitenkin syksyyn, ja menetin hyvän mahdollisuuden käydä harjoittelussa vielä toisessakin yrityksessä.

Tulevia opiskelijoita kehottaisin katsomaan avoimesti tulevaisuuteen, ja kaikkiin niihin mahdollisuuksiin, joita opiskeluaika antaa. Käykää harjoittelussa erilaisissa yrityksissä ja luokaa verkostoja niin koulun sisä- kuin ulkopuolellakin. Muistakaa myös olla armollisia itsellenne. Viitosen rivi on hieno saavutus, mutta työelämässä, ja etenkin yrittäjyydessä, verkostot merkitsevät paljon enemmän.

Viivi Väisänen
Viivi Väisänen

Digimarkkinoinnin asiantuntijaksi

Perustin oman digimarkkinoinnin yrityksen, Markkinointi Muikean, vuoden 2020 alussa. Oma yritys oli pitkäaikainen haave, jonka kerkesin jo kerran kuopata. Yritykseni on lähtenyt hyvin käyntiin, ja toistaiseksi asettamani tavoitteet ovat täyttyneet. Vaikkei yritykseni tähtääkään globaaleille markkinoille, voin koulutukseni ansiosta auttaa muita yrityksiä siinä. Ainakin digimarkkinoinnin näkökulmasta.

Isoin asia, mitä Savonialla opin, oli oppiminen itsessään. Tutkinto on vasta lähtölaukaus ammatilliseen osaamiseen. Omassa työssäni joudun opiskelemaan jotain uutta lähes joka kuukausi. Ilman hyviä tiedonhakutaitoja en osaisi puoliakaan siitä, mitä nyt teen.

Viivi Väisänen
BBA (2018)
Yrittäjä
Markkinointi Muikea

Viivi Väisänen
Viivi Väisänen

Kiinnostuitko alasta?

Tutustu liiketalouden alan opintotarjontaan!