Opiskelijahaalarit.

Ajankohtaista opiskelijakunta Savottan puheenjohtajalta: edustajistovaalit on nyt – muista äänestää

Oletko jo kuullut edustajistovaaleista? Toivottavasti kyllä, sillä nyt on aika äänestää! Opiskelijakuntamme (tutummin Savotta) on ammattikorkeakoululaissa säädetty Savonia-ammattikorkeakoulun toimielin. Opiskelijakunnassa ylintä päätäntävaltaa käyttää edustajisto, joten on ehdottoman tärkeää, että sinä opiskelijakunnan jäsen, käytät äänesi vaaleissa. Jokaisen opiskelijasähköpostiin on kilahtanut henkilökohtainen äänestyslinkki, joten voit vaivattomasti vaikuttaa tulokseen. Tämä äänestäminen vie aikaa korkeintaan minuutin, mutta suosittelen huolella tutustumaan mieluisimman ehdokkaan esittelyyn. Hyviä ehdokkaita on paljon, joten voi olla vaikeaa löytää suosikkisi.

Edustajiston näkyvimpiä tehtäviä on valita opiskelijajäsenet ammattikorkeakoululaissa määrättyihin toimielimiin, määritellä opiskelijakunnan talouden ja toiminnan suuntaviivat sekä valita opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajisto ja jäsenet. Hallituksen tehtäviä taas ovat tapahtumien järjestäminen, tuutoritoiminnan ohjaaminen ja yksi tärkeimmistä eli opiskelijoiden edunvalvonnan edistäminen. Hallitus toimii yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa tuomalla opiskelijoiden ääntä kuuluviin. Hallituksen jäseniä olet voinut nähdä niin ständeillä eri kampuksilla kuin marssimassa kulkueessa kohti Kuopion toria. Hallitushaku ensi vuodelle alkaa pian, joten ole kuulolla, mikäli olet aktiivinen ja innostunut edistämään kaikkien koulumme opiskelijoiden asemaa. Savottan kuulumisia ja tekemisiä voit seurata esimerkiksi Instagramissa @opkusavotta.

Opiskelijakunta tekee monipuolisesti yhteistyötä paikallisten opiskelijayhdistysten kanssa. Yhdistykset ovat helposti lähestyttäviä ja tukevat omien alojensa opiskelijoita arjessa. Yhdistysten hallitushaut ovat menossa tai aukeavat pian. Jos olet kiinnostunut aktiivitoiminnasta, niin laita matalalla kynnyksellä hakemusta menemään ja kerää arvokasta järjestökokemusta.

Järjestimme eilen 7.11. kampussydämessä SAVOTTA-messut, joissa oli mukana yrityksiä Pohjois-Savosta sekä ammattiliittoja. Tapahtuma oli onnistunut ja kävijöitä oli paljon! Esittelijät kertoivat toiminnastaan ja verkostoituivat opiskelijoiden kanssa. Mukaan tarttui haalarimerkkien lisäksi myös mahdollisia tulevaisuuden harjoittelu- ja työpaikkoja.

Tänään 8.11. on siis viimeinen päivä äänestää edustajistovaaleissa, joten käytä pari minuuttia päivästäsi hyvään tarkoitukseen. Sinä, joka olet jo äänestänyt, ansaitset suuren kiitoksen ja aplodit! Äänestyksen tulos julkaistaan opiskelijakunnan nettisivuilla seuraavana päivänä. Tsemppiä opintoihin ja nähdään kampuksella!

Kirjoittaja:

Julia Perälä, Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan puheenjohtaja