Erillään, mutta yhdessä – Vesalan keikka ei dropannut tunnelmaa!

Savusumua, värivaloja, energistä musaa ja yhdessäoloa – Vesalan Savonian Kampussydämestä vappuaaton aattona livestreamattu keikka ylitti kaikki odotukset.

– Yhteisen konsertin viestinä oli, että vaikka olemme erillään, olemme yhdessä. Takana on erikoinen ja haastava lukuvuosi, mutta puhallamme silti yhteen hiileen ja yhteisönä meillä on kaikissa tilanteissa voimavara toisissamme, kuvaa koulutusasiantuntija Marja Kopeli.

Marja Kopeli kertoo, että yhteisöllisyys ja osallisuus lisäävät turvallisuuden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. – Etäopiskelu ei selvästikään pysty opettajien parhaasta yrityksestä huolimatta luomaan kaikille tunnetta kuulumisesta omaan tärkeään porukkaan. Kampuksella yhdessä opiskelun luoma vertaistuki jää saamatta.

Vesalan juuret löytyvät Savonialta

Vesalan on yksi Suomen musiikkimaailman upeimmista kiintotähdistä. Hänen tunnetuimpia biisejään ovat muun muassa Tequila, Älä droppaa mun tunnelmaa, Muitaki ihmisii ja Uusia unelmia. Opintopolullaan hän on ollut opiskelemassa myös Savoniassa.

– Opiskelin musiikkipedagogiksi Savoniaa edeltävässä Pohjois-Savon ammattikorkeakoulussa ennen PMMP:n aikaa. Harmillisesti opinnot jäivät tuossa vaiheessa kesken. Musalukion jälkeen mietin, että en edes uskalla hakea ammattikorkeakouluun ja en varmasti pääse, mutta menin pääsykokeeseen ja pääsin opiskelemaan. Mun on aina pitänyt epäillä itseäni joka käänteessä.

Vesala toteaa, että kulunut vuosi on ollut haasteellinen myös artisteille. – Ei ole ollut helppoa luovuuden kanssa, kun horisontti sulkeutuu. Se on myös ok, ei kaikkina päivinä tarvitsekaan onnistua. Mutta me on kaikki lusittu kimpassa tätä aikaa ja selvitty!

Yhteistyötä opiskeluhyvinvoinnin hyväksi

Tuhansia katsojia kerännyt Great Place to Learn goes Wappu -tapahtuma syntyi Savonia-ammattikorkeakoulun, opiskelijakunta Savottan ja Suotuisa-hankeen yhteistyössä.  

– Savonia-ammattikorkeakoulun opiskeluhyvinvoinnin edistämiseen tähtäävä Suotuisa-hanke järjestänyt kevään aikana keskusteluryhmiä, on otettu yhteyttä opiskelijoihin, tehostettu opinto-ohjausta ja kuraattoripalveluja sekä perustettu matalan kynnyksen chat-palvelu. Nuo kaikki ovat osoittautuneet tarpeellisiksi. Lisäksi tekeillä on opinnäytetyö, jossa selvitetään, mikä kuormittaa opiskelijoita ja mikä antaa voimavaroja, Suotuisa-hankkeen projektipäällikkö Pirjo Venhovaara kertoo.

Kommentteja chatissa:

”Tää biisi antaa mulle rohkeutta vastata zoom tunneilla :D”

”Mullon sotkuinen työpöytä ja paljon tekemättömiä juttuja, mutta otan tulevan kesän rennosti. Huippu juttu tämä irtiotto, kiitos Savonia ja Vesala & kumppanit!”

”Huikeen hyvin järjestetty! Äänentoisto ja kuvaus +++ Job well done! Kiitos Paula & co! Encore!!!”

”Esiintymisenriemua on ihana katsoa! Kiitos!”

”Antaa laulajan laulaa. Saadaan me muut vähän sielunruokaa ja piristystä ikuiseen harmaaseen… Kiitos tästä! <3”