Hellekesä: sosiaali- ja terveydenhuollon on aika varautua ilmaston muuttumiseen

13.07.2021   Uutiset

Elämmekö nyt kaikkien aikojen hellekesää vai onko kyseessä uuden ajan alku, kun ilmastomuutos etenee?

Maailman yksi suurimmista ja vanhimmista uutistoimistoista Associated Press uutisoi Suomen Lapin läkähtyvän ennätyshelteissä. Tällainen uutisointi ei taida enää palvella matkailumarkkinointia.

Ilmatieteen laitos puolestaan on tiedottanut Ilmastonmuutoksen vaikuttavan myös Suomen turvallisuuteen samalla kun se julkaisi raportin Ilmastoturvallisuus ja Suomi –katsaus ilmastonmuutoksen turvallisuusriskeihin Suomen näkökulmasta.

Raportissa on selkeä viesti: Suomessa ilmastonmuutoksen voimistamat sääilmiöt, kuten rankkasateet, rajuilmat, helle- tai kuivuusjaksot, voivat vahingoittaa kriittistä infrastruktuuria ja energiajärjestelmiä, logistista järjestelmää ja kansalaisten terveyttä.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon on aika varautua ilmaston muuttumiseen, kirjoittaa Savonia-ammattikorkeakoulun tki-asiantuntija Jyri Wuorisalo Hiilineutraali Pohjois-Savo -sivuston blogissaan.

Myös Pohjois-Savossa varaudutaan ja sopeudutaan sään ääri-ilmiöihin ja luontokatoon sekä niiden aiheuttamiin erilaisiin terveys- ja turvallisuusuhkiin. 

Lue lisää: https://hiilineutraalipohjoissavo.fi/ilmastonmuutos-ja-terveysturvallisuus/