Intoa ja inhimillisyyttä: Savonia on yksi Euroopan parhaista työpaikoista!

21.09.2021   Uutiset

Savonia-ammattikorkeakoulu on sijoittunut 33. sijalle Euroopan Parhaat Työpaikat -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa.

Great Place to Work®, globaali yrityskulttuurin analytiikkaan erikoistunut organisaatio, tutki yli miljoonan työntekijän kokemuksen työpaikastaan 36:ssa Euroopan maassa, kattaen yli 3000 yritystä. Näistä yrityksistä 150 parasta julkaistiin 21.9.2021 Euroopan Parhaat Työpaikat 2021 -listalla.

– Hyvä työpaikka on arvokas asia niin savonialaiselle henkilöstölle, opiskelijoille kuin sidosryhmillekin.  Tämä on henkilöstön arvio Savoniasta ja se tuntuu hyvältä. Kun henkilöstö antaa tällaisen arvion omasta työpaikastaan, voi odottaa hyviä toiminnankin tuloksia, iloitsee toimitusjohtaja Mervi Vidgrén.

– Strategiamme kantava missio on olla kestävän kasvun kumppanina ja osaamisen varmistajana elinkeinojen murroksessa. Tämä tavoite haastaa meitä jatkuvaan uudistumiseen. Työnsä mielekkäänä kokeva ja työstään ylpeä henkilöstö luo samalla sekä kehittämistä että oppimista edistävän ilmapiirin.

Arjen yhteisöllisyyttä ja yhteiskehittämistä

Great Place to Work on kansainvälisesti tunnettu kehittämistyökalu, jonka Savonia on valinnut työyhteisön toiminta- ja johtamiskulttuurin pohjaksi.

Työ pohjautuu Great Place to Workin hyvän työpaikan määritelmään: hyvä työpaikka on sellainen, jossa työntekijät luottavat organisaationsa johtoon, ovat ylpeitä siitä, mitä tekevät ja nauttivat työkavereidensa kanssa työskentelystä.

– Savonian arvolupaus on olla Suomen paras korkeakoulutyöyhteisö 2024. Kehitysmatkamme kohti tätä tavoitetta alkoi vuonna 2017 Great Place to Work -yhteistyön käynnistymisellä.

Erinomaisia tuloksia syntyy, kun monialaisen asiantuntijoidemme potentiaali on saatu johtamisella käyttöön ja hyvän työpaikan toimintakulttuuri juurrutettua työyhteisöön. Henkilöstöpalautteen mukaan meillä Savoniassa vallitsee aidosti rento ja innostava ilmapiiri, kertoo hallinto- ja henkilöstöjohtaja Päivi Diov