Euroopan kartta, sekä EU4DUAL -logo.

Kansainvälisen EU4Dual-yliopistoallianssin ensimmäinen työsuunnitelma on hyväksytty

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

EU4Dual-allianssi on yhdeksän johtavan Euroopan työelämälähtöisen korkeakoulun yhteistyöprojekti. Savonia-ammattikorkeakoulu on yksi allianssin yhdeksästä jäsenestä ja ainoa suomalainen jäsen. Allianssin ensimmäinen työsuunnitelma on hyväksytty Maltalla 19.-20. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa.

Yhdeksän oppilaitosta ympäri Euroopan kokoontui suunnittelemaan allianssin mission ja vision toteuttamista ja organisoi kunkin yliopiston omaa panosta sen toimintaan.

Allianssin missioksi nousi tavoite tehdä työelämälähtöisestä korkeakoulutuksesta koko korkeakoulutuksen tulevaisuus sekä vastata nouseviin taloudellisiin, ympäristöllisiin ja sosiaalisiin haasteisiin.

Ihmisiä rivissä, kaikki katsovat kameraan.

Visiona on olla korkealaatuinen referenssi työelämälähtöiselle korkeakoulutukselle. Ajatuksena on muodostaa maailman suurin duaalikorkeakoulu eli monikampuksinen ja monialainen oppilaitos, joka on sitoutunut tiiviiseen yhteistyöhön korkeakoulujen, toimialojen ja alueiden välillä.

Toiminta on organisoitu kolmen pääteeman ympärille: työn tulevaisuus, vihreä talous, ja terveellinen elämä.

Avajaiskokouksen kohokohdat

Malta College of Arts, Science and Technologyn (MCAST) isännöimässä kokouksessa allianssi valitsi uudeksi pääsihteerikseen John L. Harrisin. Harris tuo mukanaan yli 30 vuoden kokemuksen teollisuudesta, yritysdiplomatiasta ja sidosryhmien sitouttamisesta useilla mantereilla.

Kokouksessa hyväksyttiin työsuunnitelma ensimmäiselle vuodelle. Vuoden 2023 ensisijaisena tavoitteena on perustaa hallintoelimiä, joihin kuuluvat akateemiset- sekä opiskelijaneuvostot, toimialaneuvosto ja neuvottelukunta. Lisäksi allianssi käynnistää tutkimusohjelman, jossa selvitetään työelämälähtöisen korkeakouluopetuksen menetelmiä ja vaikutuksia.

Allianssi julkistaa vuoden 2023 loppuun mennessä ensimmäiset työelämälähtöisten opintojen maisteriopintokokonaisuudet sekä ensimmäisen työn tulevaisuuteen keskittyvän mikrokurssiluettelonsa.

Allianssi käynnistää myös Dual Studies Center of Excellence -aloitteen, joka yhdistää oppilaitosten yhteistä työelämälähtöisten opintojen asiantuntemusta edistääkseen opintomallia maailmanlaajuisesti.

Ensimmäinen työelämälähtöinen korkeakoulutusta käsittelevä konferenssin järjestetään Maltalla vuoden 2024 alussa.

Lukuvuoden 2023-2024 alusta lähtien yhdeksän oppilaitoksen opiskelijat ja henkilökunta saavat lisämahdollisuuksia EU4Dual-verkostossa sekä osallistuvat useisiin uusiin tutkimusprojekteihin, jotka liittyvät vihreään siirtymään ja työn tulevaisuuteen.

Lisätietoja allianssin toiminnasta löydät EU4Dual-allianssin verkkosivuilta: https://eu4dual.education.

Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostitse: info@mondragon.edu.

Tietoa EU4Dual-allianssista

EU4Dual-allianssi koostuu yhdeksästä Euroopan johtavasta työelämälähtöisestä korkeakoulusta, joiden tavoitteena on käyttää työelämälähtöistä korkeakoulutusta vastatakseen suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Allianssin jäseniä ovat:

  1. MONDRAGON UNIBERTSITATEA – MU, Espanja.
  2. DUALE HOCHSCHULE BADEN-WURTTEMBERG – DHBW, Saksa.
  3. FH JOANNEUM GESELLSCHAFT MBH – FHJ, Itävalta.
  4. SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU OY – SAVONIA, Suomi.
  5. ECOLE SUPERIEURE DES TECHNOLOGIES INDUSTRIELLES AVANCEES – ESTIA, Ranska.
  6. NEUMANN JANOS EGYETEM – JvNU, Unkari.
  7. POLITECHNIKA KOSZALINSKA – Koszalin University of Technology – KUT, Puola.
  8. MALTA COLLEGE OF ARTS SCIENCE AND TECHNOLOGY – MCAST, Malta.
  9. VELEUČILIŠTE PAR – PAR UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, Kroatia.
EU4DUAL-jäsenten logot.