Kesän avoimet amk-opinnot kiinnostavat – korona vauhditti avointen verkko-opintojen kehittämistä

Elämme toukokuuta ja tuomenkukkien aikaa ja kesä on ihan kynnyksellä. Savonia-ammattikorkeakoulussa kesä ei kuitenkaan tarkoita aikaa, jolloin kaikki pysähtyy. Ei toki. Ympärivuotinen opiskelu on tullut korkeakoulujen arjeksi viimeisten vuosien aikana.

Ympärivuotinen opiskelu on sekä opiskelijoiden, korkeakoulujen että yhteiskunnan intressi.  Opiskelijoille kolme lukukautta tarjoaa mahdollisuuden opintopolun ajalliseen personointiin, kun halutessaan voi edetä vaikkapa kesäkaistalla kiihdytellen.

Kesällä voi myös hakea muiden korkeakoulujen tarjonnasta opintoja, joita oma amk ei tarjoa talvilukukausina.

Korona on vauhdittanut avointen verkko-opintojen kehittämistä, mutta avoimelle opintotarjonnalle on kysyntää myös koronashokin jälkeen. Savonia-ammattikorkeakoulu on tarjonnut avoimet opinnot maksutta kesästä 2020 lähtien koronan takia. Maksuttomuus on jatkumassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti. Yksittäisten opintojaksojen lisäksi tarjolla on laajempia kokonaisuuksia, esimerkiksi korkeakouludiplomeja.

Lue lisää: https://blogi.savonia.fi/jatkuvanoppimisenvuoksi/2021/05/21/kesan-avoimet-amk-opinnot-kiinnostavat-vuosi-2020-muutti-paljon/