Kuopio Living Lab on Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun Suomen ehdokas

24.09.2021   TKIUutiset

Kuopio Living Lab on valittu Eurooppalaisen yrittäjyyden edistämiskilpailun (EEPA) Suomen ehdokkaaksi liiketoimintaympäristön parantamisen ja digitaalisen siirtymän tukemisen kilpailusarjassa.

Korkea-arvoinen tuomaristo valitsee lopulliset voittajat, jotka julkistetaan marraskuussa 2021 Sloveniassa järjestettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Pääpalkinto voidaan antaa mille tahansa sarjalle ja se myönnetään hakemukselle, jolla katsotaan olevan luovin ja inspiroivin yrittäjyysaloite Euroopassa.

– Kuopio Living Lab on aito esimerkki yhteiskehittämisen ympäristöstä, jossa Savonia-ammattikorkeakoulun opetus ja TKI kohtaavat. Ympäristö tarjoaa opiskelijoille konkreettisen tavan päästä testaamaan tulevaisuuden ratkaisuja ja osallistumaan tuotekehitykseen. Kolmen organisaation palvelu on mahdollistanut ketterästi hyvin erikokoisten yritysten kehittämisen, mikä on näkynyt, että palvelulle on kysyntää kansallisesti ja jopa kansainvälisesti, toteaa projektipäällikkö Petteri Jääskeläinen Savoniasta.

Eurooppalainen yrittäjyyden edistämispalkinto jaetaan vuosittain menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille. Eurooppalaisella yrittäjyyden edistämispalkinnolla on tarkoitus antaa tunnustusta menestyksekkäimmille yritystoiminnan ja yrittäjyyden edistäjille eri puolilla Eurooppaa, esitellä̈ parhaita yrittäjyyden edistämisen toimintatapoja sekä käytäntöjä, lisätä tietoisuutta yrittäjyyden lisäarvosta sekä rohkaista ja kannustaa ryhtymään yrittäjäksi.