Piirretyt linnut lentävät metsässä.

Kuopion digipalveluiden digikatsastus 19.5.

#SavoniaAMK

Torstaina 19.5. Ihmiskeskeinen digitaalinen kunta (IDK) -hanke järjestää Kuopion kaupungin digipalveluiden Digikatsastuksen Savonia-ammattikorkeakoulun ja KPY-Novapoliksen Kampussydämessä. Katsastuksessa tuodaan esiin Kuopion kaupungin digitaalisten palveluiden kehitystyössä syntyneitä tuotteita, ideoita ja oivalluksia.

Kuopion kaupunki on kehittänyt, kokeillut ja uudistanut digipalveluitaan yhdessä IDK-hankkeen tiimien kanssa. Tiimit ovat koostuneet Kuopion kaupungin ja Istekki Oy:n eri alojen asiantuntijoista ja jokainen tiimi kokoontui yhteen kerran kuukaudessa edistämään omaa kehitysideaansa asiakaslähtöisten kehittämismenetelmien keinoin. Kuluneiden kahden vuoden aikana on syntynyt valtava määrä oivalluksia, testattu digipalveluita erilaisin pilottien avulla ja viety Kuopion kaupungin digipalveluita aidosti asiakasystävällisempään suuntaan.

Tiimien valmennuksesta on vastannut Savonia-ammattikorkeakoulun monialainen valmennustiimi. Valmennuksessa kehitysideoita on edistetty palvelumuotoilun keinoin ja sen avulla on avattu tiimiläisten ajattelua asiakaslähtöiseen kehittämiseen.

Tiimien työ saadaan päätökseen kevään 2022 aikana ja nyt toukokuussa katsastetaan, mihin vaiheeseen kehitystyössä on päästy. Digikatsastuksessa käydään läpi yhdeksän Kuopion kaupungin digipalveluiden kehityscasea. Jokainen tiimi tiivistää oman kehityspolkunsa hissipuheeksi ja esittää sen yleisölle sekä lavalla esitystä seuraavalle katsastustiimille. Tämän jälkeen katsastustiimi arvioi ideaa ja pohtii sen tulevaisuuden käyttökelpoisuutta yhdessä tiimiläisten kanssa.

–  Digikatsastus antaa erinomaisen läpileikkauksen Kuopion kaupungin matkasta kohti ihmiskeskeistä digitaalista kuntaa. Ja ehkä näemme myös pilkahduksia tulevasta, sanoo IDK-hankkeen projektipäällikkö ja Kuopion kaupungin innovaatiopäällikkö Arto Holopainen.

Digikatsastajat haastavat tiimiläiset terävin kysymyksin ja katsastusraadin keskustelun myötä kehitysideat kopistellaan vielä läpikotaisin. Katsastajina toimivat Siilinjärven kunnan digijohtaja Tiia Häsä, Savonia-ammattikorkeakoulun wellness-tradenomiopiskelija Erika Koivunen sekä Sakkyn markkinointipäällikkö Eero Väätäinen.

Tilaisuus on avoin kaikille digitaalisista palveluista kiinnostuneille ja Savonia-ammattikorkeakoulun kampussydämeen toivotaan mukaan myös digipalveluista kiinnostuneita kuntalaisia. Mukaan voi ilmoittautua 15.5.2022 mennessä ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ihmiskeskeinen digitaalinen kunta -hanke tarjoaa mukaan tuleville kahvit.

Tapahtuma streamataan suorana lähetyksenä Kuopion kaupungin Vimeo-kanavalle, joten mukaan pääsee myös etänä. Lähetyksessä on mahdollisuus kommentoida kehitysideoita chatin välityksellä. 

Ilmoittautuminen: https://tinyurl.com/digikatsastus2022 

Digikatsastus 
19.5. kello 8:30-12:45
Savonia-ammattikorkeakoulu
Kampussydän
Microkatu 1, 70210 Kuopio